Chelsea este puternic afectat de războiul din Ucraina. Marea Britanie a impus noi sancțiuni împotriva mai multor oligarhi ruși, printre care se numără și proprietarului clubului londonez, Roman Abramovich.
Gruparea de pe Stamford Bridge nu mai poate vinde bilete și mărfuri, a fost intezisă la transferuri și a fost limitată la o cheltuială de 20.000 de lire sterline pentru deplasări.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
ACUM O ZI
Pep Guardiola a vorbit despre cazul clubului Chelsea, la doar câteva ore după anunțul guvernului britanic: "Nu am o părere, scuze. Am văzut titluri, dar nu știu exact ce s-a întâmplat. Mai lăsați-mă câteva zile să înțeleg exact ce s-a întâmplat.
Este o poziție incomodă pentru jucători și pentru Thomas Tuchel. Îmi pare rău pentru ei, pentru că sunt acolo pentru a-și face treaba. ", a declarat Pep Guardiola, potrivit Daily Mail.
"Prefer, când nu am o părere informată asupra unui subiect, să aștept pentru că nu vreau să spun ceva incomod pentru acel club"
Guardiola a susținut că ar fi gata să discute mai aprofundat despre Chelsea odată ce se va întâlni cu directorul executiv al City, Ferran Soriano.

Pep Guardiola, discurs dur după izbucnirea războiului în Ucraina

Manchester City s-a calificat miercuri seara în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins Sporting Lisabona cu 5-0 după cele două manșe. În returul de pe Etihad, scorul a fost 0-0. Înaintea acestei partide, managerul catalan a avut un mesaj dur pe marginea războiului din Ucraina:
"Drama este că țările continuă să fie distruse pentru că o singură persoană decide că oamenii nevinovați trebuie anihilați și lumea este în impas. Lumea tace. Nu oamenii care stau în picioare, ci guvernele lumii întregi care ar trebui să ia o decizie sau să spună că nu poate fi așa... Tot ce s-a întâmplat este eșecul politicii, eșecul economiei, eșecul tuturor. Când se întâmplă acest lucru, o cantitate de ură se generează în generațiile viitoare... Pentru a remedia asta, poate avem nevoie de un secol. Poporul ucrainean nu va uita niciodată ce pătimește în această perioadă. A fi acasă, a merge la școală, a mânca, a lua masa... Și că prin decizia unui om țara este distrusă.
Imaginați-vă asta în țările noastre. Un bărbat vine și decide să ne atace, ne ucide familia și prietenii. Pierzi totul și trebuie să pleci în exil în altă țară, din cauza unui bărbat. Acest lucru nu a fost cauzat de tine, de mine sau de oricine altcineva. Unde este NATO? Unde sunt Statele Unite? Unde este Uniunea Europeană? Să încercăm să evităm acest lucru, acum e prea târziu. Este eșecul absolut al ființelor umane, eșecul instituțiilor politice... Politicienii sunt acolo doar ca să putem trăi puțin mai bine. În final, noi suntem cei care muncim și plătim impozitele întregii lumi. Politicienii nu trebuie decât să își facă griji ca aceste lucruri să nu se întâmple".
Premier League
Jurgen Klopp, supărat pe fanii lui Wolverhampton! Ce l-a nemulțumit pe german
ACUM O ZI
Premier League
Geniul lui Pep Guardiola! "Una dintre cele mai bune schimbări din istoria Premier League"
IERI LA 07:05