Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, aproape de a doua lovitură a verii! City, gata să plătească 60 de milioane de £

Nicu Savin

Publicat 09/06/2022 la 16:54 GMT+3

Pep Guardiola își dorește neapărat un mijlocaș central în această vară, iar primul pe listă este Kalvin Phillips, jucătorul lui Leeds. Presa engleză scrie că negocierile sunt în toi, însă City va trebui să scoată din buzunar aproximativ 60 de milioane de £.

Pep Guardiola über BVB-Star Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola a creat un angrenaj aproape perfect la Manchester City, care se vrea perfecționat de la un sezon la altul. Transferurile lui Erling Haaland și Julian Alvarez vor întări atacul "cetățenilor" în sezonul viitor, astfel că managerul campioanei se poate concentra acum pe alte achiziții, în alte zone ale terenului.
Un post de acoperit este cel de mijlocaș central. Fernandinho și-a luat deja adio de la fani și colegi, iar Gundogan este și el pe picior de plecare. Astfel, Guardiola caută un mijlocaș central de mare valoare, care să aducă un plus de soliditate în linia mediană.
Primul pe listă este Kalvin Phillips, jucătorul care a impresionat la Leeds în stagiunea trecută. Internaționalul englez de 26 de ani mai are contract cu gruparea de pe Elland Road până în 2024, dar este decis să facă pasul către o echipă cu pretenții mai mari.
Citește și:

Guardiola insistă pentru transferul lui Kalvin Phillips

Phillips a fost și în vizorul lui Manchester United, dar acesta refuză să meargă pe Old Trafford din respect pentru fanii lui Leeds, care au o rivalitate istorică cu cei ai "diavolilor". Phillips este născut în Leeds și este un produs 100% al Academiei clubului, astfel că nu vrea să-i trădeze pe fanii care îl idolatrizează. Ca atare, Manchester City este cea mai probabilă destinație a sa.
Conform Daily Mail, negocierile sunt în plină desfășurare și o decizie definitivă se va lua după revenirea jucătorului de la echipa națională, unde se află pentru duelurile din Liga Națiunilor. Leeds vrea aproximativ 60 de milioane de £ pentru perla sa, sumă pe care City are posibilitatea să o plătească, deși speră că prețul va mai scădea.
Kalvin Phillips nu este singurul jucător care ar putea aduce bani frumoși în conturile lui Leeds. Raphina este curtat și el intens de mai multe cluburi de top și se așteaptă ca brazilianul să fie cedat pentru mai bine de 50 de milioane de £.
Leeds s-a salvat greu de la retrogradare în acest sezon, dar ambițiile sunt mai mari pentru stagiunea următoare. Banii obținuți pe Phillips și Raphina ar putea fi folosiți pentru aducerea mai multor fotbaliști care să aducă un plus echipei. Gruparea de pe Elland Road a realizat deja prima mutare a verii, plătind 8,5 milioane de £ pentru Rasmus Kristensen. Danezul de 24 de ani a ales Leeds pentru antrenorul Jesse Marsch, cu care a lucrat la RB Salzburg.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo