Pep Guardiola nu acceptă abateri din partea jucătorilor săi în perioada sărbătorilor de iarnă. Jack Grealish și Phil Foden, două dintre vedetele echipei, au rămas pe bancă în deplasarea de la Newcastle, câștigată de "cetățeni" cu 4-0.
Cei doi au fost surprinși într-un club de noapte după victoria obținută de City la scor contra lui Leeds United, 7-0. Potrivit The Telegraph, staff-ul lui City a fost nemulțumit de escapada celor doi fotbaliști, dar și a modului în care s-au prezentat a doua zi la recuperare.
https://i.eurosport.com/2021/10/23/3241932.jpg
Premier League
Eriksen, gata să revină pe teren! Danezul a ajuns la un acord cu un club din Premier League
ACUM 9 ORE
După partida de la Newcastle, Pep Guardiola a subliniat că nu a fost vorba despre menajarea jucătorilor care au mai multe minute în acest sezon, cei introduși la Newcastle jucând pentru că au meritat, spre deosebire de cei care au rămas pe bancă:
"Nu a fost vorba despre o rotație. M-am hotărât asupra acestei echipe pentru că acești jucători au meritat să joace, iar ceilalți nu. În perioada Crăciunului sunt foarte atent la comportamentul pe care jucătorii îl au în afara terenului. Iar în momentul în care nu se comportă așa cum trebuie, ei nu vor juca.
Trebuie să fim concentrați mereu, în această perioadă pot fi distrași foarte ușor cu Crăciunul și tot ce se întâmplă. Indiferent de aceste lucruri, trebuie să fie concentrați", a declarat Pep Guardiola.

Escapada lui Grealish și Foden vine într-un moment nepotrivit

Pe lângă faptul că Jack Grealish și Phil Foden au petrecut după victoria cu Leeds și s-au prezentat într-o condiție slabă la recuperarea de a doua zi, Pep Guardiola are și alte motive de supărare după escapada celor doi internaționali englezi. În aceste zile, Premier League se confruntă cu o adevărată criză în ceea ce privește numărul de infectați cu Covid-19.
Etapa trecută, doar 4 meciuri s-au disputat, celelalte partide fiind amânate din cauza numărului mare de infectați în rândul jucătorilor și a staff-urilor echipelor. S-a pus și problema unei amânări a etapelor din perioada sărbătorilor de iarnă, dar în urma ședinței de luni, s-a hotărât ca etapele din Premier League să continue.
Cu toate acestea, în ultimele 7 zile, nu mai puțin de 90 de cazuri noi în rândul echipelor din Premier League. Următoarea etapă este programată abia duminică, de Boxing Day, dar la mijlocul acestei săptămâni, 8 echipe vor disputa sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei. Jurgen Klopp sau Thomas Tuchel se numără printre antrenorii care consideră că o amânare a partidelor din această perioadă este decizia cea mai bună, din cauza numărului mare de jucători care se infectează în ultima perioadă.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
ACUM 14 ORE
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
ACUM 18 ORE