De MARIAN URSESCU
Pep Guardiola susține că este un manager mai bun acum, la Manchester City, decât a fost în timpul ”domniei” încărcate de trofee la Barcelona, când a recunoscut că era „mai îngrijorat” de pierderea postului. Echipa lui Guardiola va înfrunta azi Liverpool-ul lui Jurgen Klopp într-un meci considerat decisiv pentru acest sezon din Premier League. City-Liverpool va fi în direct la Eurosport, de la ora 18:30.
City se află în fruntea clasamentului, dar este cu doar un punct în fața ”roșiilor”. Guardiola nu este străin de presiunea care vine odată cu gestionarea unuia dintre cele mai bune cluburi din lume. Dar, deși nu a avut încă același succes cu City ca și cu Barca, spaniolul insistă că acum este mai bun la noul job.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 4 ORE
"Când eram în primii ani la Barcelona, eram mai îngrijorat de orice, mai sensibil la orice", a declarat Pep pentru Sky Sports. "Acum mă descurc, sunt puțin mai calm în astfel situații. Am învățat multe la City. Sunt un cu totul alt manager și simt că sunt un manager mai bun decât atunci când am început. Asta, în mare măsură, din cauza experienței", a adăugat Guardiola.

14 trofee la Barca, 10 trofee la City

Se consideră că managerul spaniol a construit una dintre cele mai mari echipe din toate timpurile pe vremea cât a antrenat Barca, în perioada 2008-2012. În cele patru sezoane la catalani, echipa a câștigat 14 trofee, inclusiv trei campionate La Liga și două titluri de Liga Campionilor.
La City, Guardiola a continuat să fie un magnet de cupe. A câștigat 10 trofee, trei titluri în Premier league, dar nicio Ligă a Campionilor. Între cele două experiențe a mai antrenat Bayern Munchen, perioadă considerată cea mai slabă din cariera catalanului.
"În Germania și Spania și acum aici, au fost provocări complet diferite", a spus Guardiola. "Aș spune că e frumos, altfel ar fi atât de plictisitor să faci același lucru.Nu poți avea aceleași idei de acum 12 sau 13 ani, devii mai leneș și nu mai ești la fel de speriat că îți pierzi spostul”, a spus el la Sky Sport.
"Viața înseamnă experiențe noi și dorința fiecăruia de a îmbunătăți anumite lucruri", a încheiat Guardiola.
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 4 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 5 ORE