Manchester City a învins Brighton cu 3-0, miercuri seara, într-un meci restanță din etapa a 30-a în Premier League și a revenit în fruntea ierarhiei. Gruparea de pe Etihad are cu un punct mai mult decât Liverpool și ambele formații mai au câte 6 jocuri până la finalul sezonului.
"Nu suntem proști", a declarat Guardiola pentru BBC Sport. "Dacă facem un singur egal, pierdem două puncte, iar Liverpool va fi campioană. Dacă vom câștiga toate meciurile, vom fi campioni. Jucătorii știu asta.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
ACUM 18 ORE
Știm meciurile grele pe care le avem, trebuie să repetăm evoluția cu Brighton și să le câștigăm pe toate. Dacă facem asta, vom sărbători, dacă nu, vom felicita Liverpool", a continuat managerul echipei Manchester City.
Ambele meciuri directe dintre primele două clasate s-au încheiat 2-2. Liverpool are un avantaj la "directe" după ce a câștigat partida din semifinala FA Cup cu 3-2, din weekend-ul trecut. Man City și Liverpool se mai pot înfrunta însă încă o dată în acest sezon, în finala Ligii Campionilor.

Pep Guardiola: "Ne confruntăm cu una dintre cele mai bune echipe din istoria fotbalului"

Programul celor două formații în Premier League continuă în weekend cu jocuri abordabile. Man City va primi vizita celor de la Watford, iar Liverpool va înfrunta Everton pe Anfield.
Sursa citată a evidențiat faptul că Man City a obținut titlul din sezonul 2018/19 cu un punct în fața lui Liverpool, după ce a câștigat ultimele 14 meciuri. Guardiola a spus că echipa va avea nevoie de același nivel de concentrare și consecvență pentru a termina în frunte și la finalul actualei ediții de campionat.
"S-a întâmplat acum câțiva ani - am câștigat 14 la rând pentru a fi campioni. Dacă vom câștiga toate meciurile vom fi campioni. Depinde mult și de oboseală și accidentări, depinde și de Liga Campionilor. Mai avem doar o lună, poate cinci săptămâni din acest sezon. 11 luni de muncă s-au redus la o lună, vom face tot ce putem pentru a fi cei mai buni în acele jocuri.
Vom avea trei meciuri dificile în deplasare, la Leeds, West Ham și Wolves, dar în total sunt doar șase meciuri și vom face tot posibilul să le câștigăm, după aceea cine știe ce se va întâmpla. Ne confruntăm cu una dintre cele mai bune echipe din istoria fotbalului, au de toate.
Nu ne permitem să pierdem niciun punct. Dar am jucat cu această presiune, fiind nevoiți să câștigăm."
Man City este lider în Premier League, iar matematic și-a asigurat și locul în Liga Campionilort pentru sezonul următor, după succesul cu Brighton. "Când se întâmplă matematic, este pentru că ne-am descurcat foarte bine. Dacă întrebi fiecare club care este ținta lor, este să se califice în Liga Campionilor. Am făcut-o din nou.", a concluzionat Guardiola.
Premier League
Jurgen Klopp, supărat pe fanii lui Wolverhampton! Ce l-a nemulțumit pe german
ACUM 19 ORE
Premier League
Geniul lui Pep Guardiola! "Una dintre cele mai bune schimbări din istoria Premier League"
ACUM O ZI