Manchester City a învins Chelsea cu 1-0, în etapa a 6-a în Premier League, chiar pe Stamford Bridge și și-a egalat rivala la puncte. A fost și un succes de orgoliu pentru Pep Guardiola & Co, după trei înfrângeri consecutive în fața londonezilor, serie culminată cu eșecul în finala Ligii Campionilor.
"Băieții sunt cei mai importanți în această victorie. După finala Champions League, am avut multe de discutat. Dar în acest meci nu a mai contat cum am jucat, ci doar rezultatul în fața acestui adversar foarte puternic, pe acest stadion. Am făcut ceea ce a trebuit", au fost primele declarații făcute de Pep Guardiola după acest triumf important în prima parte a sezonului.

Pep Guardiola: "Am jucat în felul în care am vrut eu"

Premier League
Premier League a anunțat datele de disputare a 5 restanțe! Când va avea loc derby-ul Arsenal - City
IERI LA 18:52
Unicul gol al întâlnirii a fost realizat de Gabriel Jesus, în minutul 53. Deși brazilianul a declarat că se simte foarte bine și într-o poziție mai laterală, el a fost jucat tot ca atacant central.

Gabriel Jesus, gol super-norocos în fața lui Chelsea

"Gabriel este un om care poate să facă orice, nu poți să-i reproșezi nimic. Muncește foarte mult pentru coechipieri, este un tip de jucător care mă face fericit", a comentat managerul catalan.
Ceea ce l-a încântat cel mai mult pe Pep în acest derby este faptul că jocul a decurs așa cum și-a dorit el: "Ne-am făcut jocul. Am avut curaj să presăm sus. Ei sunt foarte-foarte buni, dar am fost noi mai buni de această dată. Am jucat în felul în care am vrut eu să evoluăm".

Thomas Tuchel: "I-am lăsat să respire în multe momente și asta ne-a costat"

De partea cealaltă, Thomas Tuchel a recunoscut cu fair-play că Manchester City a meitat să câștige.
"I-am lăsat să respire în multe momente și asta ne-a costat. Nu am reușit să schimbăm vitezele jocului. Până la gol ne-am apărat foarte bine. Dar per-total nu a fost o evoluție foarte bună din partea noastră pe durata jocului/
După gol nu am crezut că putem să câștigăm jocul, Am încercat să împingem jocul. City a obosit puțin , dar nu am reușit să găsim soluții.
A fost un meci deschis după primul gol, a fost un meci de un nivel foarte înalt. Am încercat să egalăm, dar trebuie să acceptăm această înfrângere. A fost un meci complex", a declarat Thomas Tuchel, care a suferit prima înfrângere în fața lui Guardiola, de când a preluat-o pe Chelsea.
Cele două formații sunt acum la egalitate de puncte în Premier League, la fel ca și Manchester United și Liverpool. Echipa lui Klopp are însă un joc mai puțin.
Premier League
Chelsea, ce lovitură! Londonezii au perfectat transferul unuia dintre marii absenți de la Mondial
IERI LA 16:36
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08