Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, mesaj de recunoștință pentru Jurgen Klopp, înainte de Liverpool - Manchester City

Nicu Savin

Publicat 01/10/2021 la 15:58 GMT+3

Pep Guardiola a susținut astăzi conferința de presă premergătoare derby-ului dintre Liverpool și Manchester City, care va avea loc duminică, în direct la Eurosport. Managerul campioanei Angliei a avut un mesaj plin de recunoștință pentru omologul său de la Liverpool, Jurgen Klopp, despre care a spus că face parte din cateoria antrenorilor care l-au făcut să devină mai bun de-a lungul timpului.

Jürgen Klopp (left; FC Liverpool) and Pep Guardiola (ManCity)

Credit imagine: Getty Images

Liverpool - Manchester City este punctul de atracție al etapei a 7-a din Premier League. Ultimele 2 campioane ale Angliei se vor înfrunta pe Anfield, iar disputa este și una de la distanță între cei doi antrenori, care au o rivalitate veche.
Pep Guadiola și Jurgen Klopp se vor confrunta pentru a 22-a oară în carieră, bilanțul fiind egal între cei doi, fiecare având câte 9 victorii în dreptul său, în timp ce 3 partide care i-au adus față în față s-au terminat la egalitate. În cariera sa de până acum, Guardiola s-a confruntat de mai multe ori doar cu Jose Mourinho (25 de întâlniri), astfel că germanul de pe banca lui Liverpool este unul dintre marii săi rivali.
La conferința de presă premergătoare partidei, Guaridiola a vorbit la suprlativ despre Klopp, despre care a spus că a contribuit indirect la ascensiunea sa ca antrenor.
"Jurgen m-a ajutat, echipele sale m-au ajutat să fiu un manager mai bun. M-a făcut să trec la un alt nivel, să mă gândesc mereu la ce trebuie să fac pentru a fi un manager mai bun, să găsesc soluții pentru a învinge echipele sale. Este motivul pentru care sunt încă în această afacere. Există unii manageri care te provoacă să faci un pas înainte, iar Jurgen este unul dintre ei.
Aici avem mulți ani, multe competiții împreună. Fiecare joc a fost frumos, ambele echipe au aceeași idee, încearcă să înscrie goluri în moduri diferite.", a spus Guardiola, citat de manchestereveningnews.co.uk.
Citește și:

Guardiola nu se sperie de fanii lui Liverpool

Meciul de pe Anfield va fi primul după multă vreme la care e permis accesul publicului. Guardiola a admis că fanii "cormoranilor" își împing într-un mod unic echipa de la spate, dar a menționat că preferă orciând să joace într-o atmosferă ostilă decât în fața unui stadion gol, cum s-a întâmplat în stagiunea precedentă.
Manchester City nu a mai învins-o pe Liverpool în deplasare într-un meci cu suporteri de 18 ani, singurul succes al "cetățenilor" pe Anfileld în această perioadă venind în sezonul trecut (4-1), un meci jucat însă cu porțile închise.
"Sunt destul de sigur că jucătorii ar prefera să joace cu fani pe Anfield decât fără. Totul este mai viu. lNu știu motivele pentru care nu am câștigat pe Anfield în cei 18 ani. De-a lungul celor cinci ani de când am venit eu aici, a fost pentru că sunt o echipă excepțională. Publicul ajută, desigur, la fel ca la Paris, chiar și atunci când dominam părți ale jocului. Asta se întâmplă.
Nu este vorba de intimidare. Este vorba despre calitatea adversarului. Când nu câștigi este pentru că sunt mai buni. Încercăm să câștigăm jocuri cu sau fără spectatori, în sezonul trecut am făcut-o.", a spus Guardiola.
Liverpool - Manchester City va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player duminică, 3 octombrie, începând cu ora 18:30.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo