Pep Guardiola a făcut apeluri repetate la șefii Premier League pentru ca programul echipelor din Anglia să fie ceva mai relaxat, mai ales în condițiile delicate din această perioadă, când accidentările s-au adunat, iar noul val de Covid a lovit din plin fotbalul englez.
Părerile ibericului și a altor manageri din Anglia au fost ignorate total de șefii Premier League, care au decis ca meciurile din finalul acestui an și începutul lui 2022 să se dispute conform programului stabilit. Cazurile numeroase de Covid au dus deja la amânarea a două partide din etapa de Boxing Day, dar Liga insistă în continuare că fotbalul trebuie să continue, principalul argument fiind păstrarea tradiției din cel mai puternic campionat de fotbal al lumii.
Manchester City o va întâlni duminică pe Leicester, iar la conferinșa de presă premergătoare partidei Guardiola a avut un nou discurs vehement la adresa șefilor Premier League, insistând că nu se va putea rezolva nimic fără o grevă generală din partea cluburilor.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58
"Nu se va rezolva nimic prin vorbe. Jucătorii și antrenorii ar trebui să fie uniți și să facă o grevă generală. Dar nu cred că se va întâmpla acest lucru, pentru că vrem să jucăm. Lumea cere mereu mai ulte competiții, mai multe meciuri și mai puține vacanțe.
Am jucat primele două meciuri ale sezonului fără mulți jucători. Cu Tottenham și în Supercupă (n.r. cu Leicester) nu am avut echipă. Am avut 10 jucători. Este asta corect pentru competiție? Nu e corect, dar jucătorii aveau nevoie de o vacanță pentru a se odihni.
Și acum vorbim despre bunăstarea jucătorilor? Pentru FIFA, Premier League sau radiodifuzori, afacerea este mai importantă decât bunăstarea fotbaliștilor.Tradiția de Boxing Day este extrem de importantă, este unul dintre motivele pentru care Premier League este o competiție specială. Acest lucru nu va fi schimbat. Nu sunt de acord să joc la fiecare două zile, dar respectăm tradiția.", a spus Guardiola, citat de Daily Mail.
Citește și:

Guardiola nu va participa la întrunirea antrenorilor din Premier League

Situația delicată pe care o traversează cluburile engleze va fi discutată astăzi în două ședințe: una a antrenorilor și alta a căpitanilor echipelor din Premier League. Aceștia sunt de părere că sunt puși într-o situație dificilă, aceea de a juca trei partide într-o perioadă foarte scurtă de timp, de pe 26 decembrie, de Boxing Day, până pe 2 ianuarie. Regulile din Premier League spun că echipele trebuie să joace dacă au la dispoziție 14 jucători apți. O primă ședință va avea loc la ora 16:00 (18:00, ora României), cu cei 20 de antrenori, urmând ca în cea de a doua să se întâlnească cei 20 de căpitani ai echipelor.
Guardiola a anunțat însă că nu va fi prezent la întrunire, trimițând cîteva săgeți către omologii săi din Premier League. Ibericul este convins că fiecare își va apăra propriul interes și binele general al fotbaliștilor va trece în plan secund, așa cum s-a întâmplat și la ședința de dinaintea sezonului, când regula celor 5 schimbări nu a fost votată de manageri.
"Știu cum sunt aceste întâlniri - fiecare are grijă de el însuși. Orice va decide Premier League, managerii vor spune "OK". Când am votat regula celor 5 schimbări fiecare a votat în interes personal. Peste tot în lume se permit 5 schimbări, doar aici sunt 3. Spune-mi un singur lucru care ajută mai mult protejarea jucătorilor decât această regulă! Am avut ocazia să decidem noi acest lucru, dar nu am făcut-o", a menționat Guardiola.
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50
UEFA Europa Conference League
Noul sistem al lui Chelsea și cum ar putea să facă diferența în partida cu Manchester City
14/01/2022 LA 19:06