Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola: "Poate că nu sunt suficient de bun pentru a câștiga Liga Campionilor cu Man City"

Andrei Nicolae

Actualizat 06/05/2022 la 20:12 GMT+3

Pep Guardiola a surprins cu o declarație, că s-ar putea să nu fie suficient de bun pentru a câștiga Liga Campionilor cu Manchester City, după ce echipa lui a fost eliminată, în urmă cu 2 zile, de Real Madrid în semifinale.

Pep Guardiola - Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Man City a suferit pe Bernabeu o înfrângere greu de digerat (1-3 în retur, 5-6 la "general"), în urma căreia a ratat principalul obiectiv al sezonului, câștigarea Ligii Campionilor. Los Blancos le-au refuzat "cetățenilor" a doua finală consecutivă, după o remontada istorică.
Astfel, a mai trecut încă un sezon pentru Pep Guardiola fără să fi câștigat Liga Campionilor. Au trecut deja 11 ani de când nu a mai ridicat trofeul. Acest lucru l-a reușit pentru ultima dată în 2011, cu FC Barcelona.
Potrivit Sky Sports, managerul catalan a declarat că proprietarul Sheikh Mansour nu a investit în Man City doar pentru succesul european. Întrebat însă dacă acest grup de jucători poate câștiga Liga Campionilor, Guardiola a răspuns:
"Este o întrebare la care nu pot răspunde, fotbalul este imprevizibil. Proprietarii nu au cumpărat acest club și nu au investit în aceste facilități incredibile doar pentru a câștiga Liga Campionilor, au făcut-o pentru a fi acolo în toate competițiile, în fiecare sezon. Vrem să câștigăm Liga Campionilor, poate că nu sunt suficient de bun pentru a ajuta echipa să o facă. Nimeni nu știe ce s-ar întâmpla cu un alt manager și cu alți jucători.
Oamenii spun că dacă acest grup de jucători sau Guardiola nu câștigă un titlu, atunci sunt eșecuri. Nu sunt complet de acord. Știm cât de dificil este totul."

Pep Guardiola nu a vorbit cu jucătorii de la eliminarea din Liga Campionilor

Întrebat dacă acum este și mai înfometat să câștige trofee, catalanul a adăugat: "Nu, sunt mereu înfometat. Nu pot petrece un an doar gândindu-mă la cât de fericit sunt. Dacă am câștiga Liga Campionilor, ar fi banii pe care îi cheltuim, nu cât de mult muncim. Mi-ar plăcea să câștig Liga Campionilor, să fim în finală, dar trebuie să fim mai buni față de ceea ce s-a întâmplat la Madrid".
Guardiola a dezvăluit că nu a vorbit cu jucătorii săi după înfrângerea de miercuri cu Real Madrid.
"Niciun cuvânt nu poate ajuta. La momentul potrivit, dormi cât mai bine posibil și gândește-te la următoarea țintă.Sâmbătă, vom fi împreună și vom vorbi despre cine suntem ca echipă și despre ce am făcut pentru a ajunge în semifinalele Ligii Campionilor. Acestea sunt momentele în care sunt cel mai mândru că sunt aici."
Guardiola trebuie să facă uitată rapid înfrângerea de miercuri de la Madrid și să își îndreapte rapid atenția către câștigarea celui de-al doilea titlu consecutiv în Premier League. Duminică, de la ora 18:30 (în direct pe Eurosport 1), pe Etihad vine Newcastle. Intră în acest weekend pe locul 1, cu un punct în fața echipei Liverpool, dar trupa lui Jurgen Klopp va juca până atunci cu Tottenham și are șansa de a trece în față.
"Accentul va fi exact același pentru că potențiala finală în Liga Campionilor ar fi fost după finalul în Premier League. Meciul de la Leeds a fost dificil și după asta știam că vor fi patru finale.Nu mă gândesc la titlu, mă gândesc la Newcastle, la echipă și la Eddie Howe.
Premier League 7, 8 mai 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo