Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, reacție surprinzătoare privind transferul lui Haaland la City: "Nu se va întâmpla asta"

Nicu Savin

Publicat 12/05/2022 la 17:39 GMT+3

Pep Guardiola a oferit o primă reacție după oficializarea transferului lui Erling Haaland la Manchester City. Antrenorul "cetățenilor" a surprins spunând că norvegianul nu va avea neapărat responsabilitatea de a fi golgheterul echipei.

Pep Guardiola in conferenza stampa al termine della semifinale di FA Cup persa 3-2 contro il Liverpool a Wembley

Credit imagine: SNTV

Manchester City a realizat primul mare transfer al anului, reușind să-l achiziționeze pe Erling Haaland de la Borussia Dortmund. Astfel, Pep Guardiola va avea în echipă un golgheter înnăscut, adică exact ceea ce i-a lipsit cu desăvârșire după ce Kun Aguero a ieșit din circuit și în final a părăsit formația de pe Etihad.
Toată lumea se așteaptă ca Haaland să fie principala "gură de foc" a lui City în viitor, dar Guardiola nu vede lucrurile așa. Vorbind în premieră despre transferului atacantului, antrenorul "cetățenilor" a surprins pe toată lumea și a spus că nu-l va responsabiliza pe Haaland cu marcarea unui număr mare de goluri.
Citește și:

Pep Guardiola: "Nu îi vom da lui Haaland toată responsabilitatea de a marca golurile noastre"

Deși și-a arătat satisfacția după o asemenea mutare, Guardiola a ținut să transmită că întreaga echipă va fi responsabilă de marcarea golurilor.
"Este un jucător tânăr şi talentat. Sunt foarte fericit că a decis să ni se alăture. Îl vom ajuta să se acomodeze cât mai repede posibil, în ceea ce priveşte viaţa la Manchester, casă şi toate celelalte, şi sunt convins că se va adapta repede la stilul nostru.
Niciodată nu am considerat că toată faza defensivă depinde de fundaşii centrali şi nici că golurile pe care trebuie să le marcăm depind de un atacant. A înscris multe goluri în cariera sa şi îl vom ajuta să aibă mai multe ocazii de a marca.
Dar nu îi vom da toată responsabilitatea de a marca golurile noastre. Trebuie să câştigăm meciuri. Pentru a câştiga, avem nevoie ca toată lumea să facă lucrurile în cel mai bun mod posibil.", a spus Guardiola, citat de manchestereveningnews.uk.
Evident, declarațiile lui Guardiola sunt menite să-i ia presiunea de pe umeri lui Haaland, dar au la bază și stilul propus de antrenorul iberic, care presupune o implicare masivă pe plan ofensiv a întregii echipe. De altfel, City este aproape să câștige Premier League fără să fi avut în acest sezon un golgheter detașat. Cel mai bun marcator al echipei în campionat este Kevin De Bruyne, cu 15 goluri, bornă pe care a atins-o odată cu pokerul marcat aseară contra lui Wolverhampton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo