Manchester City a realizat primul mare transfer al anului, reușind să-l achiziționeze pe Erling Haaland de la Borussia Dortmund. Astfel, Pep Guardiola va avea în echipă un golgheter înnăscut, adică exact ceea ce i-a lipsit cu desăvârșire după ce Kun Aguero a ieșit din circuit și în final a părăsit formația de pe Etihad.
Toată lumea se așteaptă ca Haaland să fie principala "gură de foc" a lui City în viitor, dar Guardiola nu vede lucrurile așa. Vorbind în premieră despre transferului atacantului, antrenorul "cetățenilor" a surprins pe toată lumea și a spus că nu-l va responsabiliza pe Haaland cu marcarea unui număr mare de goluri.
Citește și:
Premier League
Un super-computer a prezis cine va câștiga titlul în Premier League sezonul viitor
26/06/2022 LA 13:42

Pep Guardiola: "Nu îi vom da lui Haaland toată responsabilitatea de a marca golurile noastre"

Deși și-a arătat satisfacția după o asemenea mutare, Guardiola a ținut să transmită că întreaga echipă va fi responsabilă de marcarea golurilor.
"Este un jucător tânăr şi talentat. Sunt foarte fericit că a decis să ni se alăture. Îl vom ajuta să se acomodeze cât mai repede posibil, în ceea ce priveşte viaţa la Manchester, casă şi toate celelalte, şi sunt convins că se va adapta repede la stilul nostru.
Niciodată nu am considerat că toată faza defensivă depinde de fundaşii centrali şi nici că golurile pe care trebuie să le marcăm depind de un atacant. A înscris multe goluri în cariera sa şi îl vom ajuta să aibă mai multe ocazii de a marca.
Dar nu îi vom da toată responsabilitatea de a marca golurile noastre. Trebuie să câştigăm meciuri. Pentru a câştiga, avem nevoie ca toată lumea să facă lucrurile în cel mai bun mod posibil.", a spus Guardiola, citat de manchestereveningnews.uk.
Evident, declarațiile lui Guardiola sunt menite să-i ia presiunea de pe umeri lui Haaland, dar au la bază și stilul propus de antrenorul iberic, care presupune o implicare masivă pe plan ofensiv a întregii echipe. De altfel, City este aproape să câștige Premier League fără să fi avut în acest sezon un golgheter detașat. Cel mai bun marcator al echipei în campionat este Kevin De Bruyne, cu 15 goluri, bornă pe care a atins-o odată cu pokerul marcat aseară contra lui Wolverhampton.
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri realizate deja în această vară
24/06/2022 LA 14:52
Fotbal
Meci caritabil între Barcelona și Manchester City, în august! Cine vor fi beneficiarii
20/06/2022 LA 12:53