Manchester City – Liverpool este capul de afiș din acest weekend în fotbalul internațional. Cele două formații se înfruntă duminică, de la ora 18:30, într-un meci care poate decide titlul în Premier League (în direct pe Eurosport 1). Iar evenimentul stârnește interes major și în România.
Viorel Moldovan, fostul atacant al echipei naționale, urmărește tot ce se întâmplă în cele mai puternice cinci campionate din Europa, iar un astfel de meci nu are cum să-i scape. Într-un interviu acordat pentru Eurosport România, jucătorul care a evoluat pentru o scurtă perioadă și în Anglia la Coventry City a mărturisit că are o afinitate pentru echipa lui Jurgen Klopp. Așadar, are o favorită pentru derby-ul Man City – Liverpool.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
ACUM 3 ORE
https://i.eurosport.com/2020/08/09/2862022.jpg
"Am o simpatie pentru Liverpool, dacă tot discutăm despre acest derby. Echipa a revenit în lupta pentru titlu în ultimii ani, după ce a suferit o lungă perioadă, pentru că nu a mai atins acest obiectiv. A luat titlul în 2020, la un an distanță după ce a câștigat și Liga Campionilor, după care a înregistrat un recul în ediția trecută, dacă îi pot spune așa. A avut anumite probleme medicale cu unii jucători foarte importanți. Dar odată cu revenirea lor, mă refer la axul defensiv – central, Jurgen Klopp a reușit ușor-ușor să le redea moralul și încrederea jucătorilor după un sezon mai puțin reușit. În actuala stagiune, Liverpool a recuperat multe puncte în fața lui Man City", a precizat interlocutorul.

Viorel Moldovan, fascinat de jocul propus de Guardiola și Klopp

Partida de duminică este văzută ca o adevărată finală pentru titlul din acest sezon. Ambele formații mai au de disputat câte opt jocuri, iar Man City are un avans de un punct. Sunt premise că echipa care va câștiga acest derby să nu mai lase din brațe locul 1 până la final.
"Va fi un meci foarte interesant. Man City și Liverpool sunt două echipe care propun un fotbal total ofensiv. Ambele joacă agresiv în sensul pozitiv al cuvântului, numai pe atac. Acum rămâne de văzut puțin situația din punct de vedere medical, după ce au jucat în această săptămână în Liga Campionilor. Va fi un meci frumos cum, de altfel, majoritatea între aceste echipe a fost în campionatul Angliei", a prefața întâlnirea fostul internațional român.

Ce îl fascinează însă pe Viorel Moldovan în jocul celor două mari echipe ale Europei?

"Îmi place dezvoltarea jocului și fotbalul propus de Guardiola. Dinamica pe care o propune totul timpul, spre înainte. La fel și cu Liverpool. Îmi place chiar puțin mai mult, jocul este mai direct pe poartă, cu apelurile în profunzime ale lui Salah, ale lui Mane. Sunt jucători de dezechilibru, dacă le dai spații de pătrundere, te pune în mare dificultate. Eu cred că Liverpool are un joc puțin mai direct decât City. Dar la fel, se bazează pe acea posesie, progresie, să verticalizeze atunci când trebuie să facă acest lucru, să găsească soluții pentru a ajunge cât mai ușor și mai rapid la poarta adversă. ", a răspuns antrenorul.

Mahrez, De Bruyne, Salah, Mane, jucătorii favoriți din cele două tabere

Vorbind despre jucătorii care îi plac cel mai mult din cele două tabere, Viorel Moldovan a subliniat: "În ultima perioadă, Mahrez a fost un element foarte important în agrenajul lui City. De Bruyne, la fel, îmi place foarte mult. Leagă jocul și este metronomul, zic eu, al acestei echipe la mijlocului terenului. În orice moment poate să vină cu o pasă decisivă, să inventeze ceva, să pună în evidență jucătorii din compartimentul ofensiv.
https://i.eurosport.com/2022/04/05/3350395.jpg
Dincolo îmi place Salah, are sclipiri și a marcat goluri fantastice în acest sezon. Te poți aștepta oricând de la el să facă ceva, să inventeze. La fel, Mane. Va fi intersant de urmărit acești jucători. Ambele echipe au în componență jucătoi de calibru care să iasă în evidență și să-și pună amprenta într-un asemenea joc. "

"Pep Guardiola și Jurgen Klopp sunt doi antrenori geniali "

Dacă ar fi pus în situația de a alege să meargă la un stagiu la Man City sau la Liverpool, la Klopp sau la Guadiola, Viorel Moldovan a fost categoric în această privință:
"La ambele echipe (n.r. Viorel Moldovan a răspuns fără nicio ezitare)! Mie întotdeauna mi-a plăcut jocul spre înainte, mai direct pe poartă. Din acest punct de vedere, Klopp are această tendință de a verticaliza mai mult. Bine, și în forbalul german se joacă după filosofia: 'Înainte, Înainte, cu Putere!' Nu îmi place, mai ales ce văd la noi în campionat, jocul lateral și înapoi. OK, City are o posesie mai mare, construiește mai mult, dar tot timpul caută să găsească dezechilibru, să rupă liniile adversarului cu pase prin penetrare, să găsească soluții pentru a finaliza acțiunile. Dacă aș avea această posibilitate, normal că aș merge în stagiu la ambele echipe. Pep Guardiola și Jurgen Klopp sunt doi antrenori geniali. "
Atât Man City, cât și Liverpool joacă în această perioadă fără un nr. 9 clasic. Cum vede Viorel Moldovan această situație, el fiind un atacant clasic, un golgheter pur-sânge?
https://i.eurosport.com/2018/06/07/2350520.jpg
"Sunt filosofii diferite. City nu prea are un nr. 9, dar Guardiola juca la fel și la Barcelona, până să vină Suarez. Aveau un nr. 9 fals. Acum depinde și ce jucători ai la dispoziție. Și dacă nu ai un nr. 9 de profil, ai alți fotbaliști care știu jocul foarte bine. Este destul dificil pentru un fundaș central să nu aibă un punct de referință acolo. Între fundașii centrali pot apărea jucători diferiți și sunt mult mai periculoși uneori decât un atacant clasic. Un nr. 9 fals este greu de prins de către fundașii centrali", a răspuns fostul atacant al echipei naționale.
Vorbind despre o favorită în meciul de duminică, Viorel Moldovan a susținut că și-ar dori ca Liverpool să câștige: "Merg pe victoria lor, dar sunt subiectiv, având în vedere simpatia pe care o am pentru acest club".
Man City și Liverpool se înfruntă de două ori într-un interval de o săptămână. Pe 16 aprilie, cele două formații se vor reîntâlniri în semifinalele Cupei Angliei.
https://i.eurosport.com/2022/04/06/3350566.jpg
Premier League
Vânzarea lui Chelsea, în aer! Abramovich, bănuit de rea credință! Ce au descoperit autoritățile
ACUM 17 ORE
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
ACUM O ZI