Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola se gândește deja la viitor! Unde visează să antreneze după ce va pleca de la City

Nicu Savin

Publicat 28/11/2021 la 12:40 GMT+2

Pep Guardiola are contract cu Manchester City până în 2023, dar antrenorul iberic se gândește deja la viitorul său. Managerul a spus că nu va antrena niciodată o altă echipă din Premier League, dar a dezvăluit că marele său vis în cariea managerială este să conducă o echipă națională la un Campionat Mondial.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola este unul dintre cei mai mari antrenori din lume la ora actuală. Ibericul a obținut perfromanțe remarcabile cu Manchester City, cele 3 titluri din Premier League câștigate făcându-l cel mai de succes antrenor din istoria echipei de pe Etihad.
Contractul său cu "cetățenii" este valabil până în iunie 2023, dar oficialii și-ar dori ca Pep să continue și dincolo de acea dată. Vorbind despre viitorul său, Guardiola a lăsat să se înțeleagă că nu a luat o decizie dacă va continua sau nu la City, dar a punctat că nu va antrena nicio altă echipă din Premier League.
"Cât timp voi fi în Anglia, voi fi aici, la Manchester City. Chiar dacă voi pleca și va fi să revin, m-aș întoarce numai aici. Nu aș antrena niciun alt club din Anglia, în afară de City. Vreau să stau cât mai mult, atâta timp cât energia și dragostea mea sunt aici. După aceea nu știu ce se va întâmpla.", a spus Guardiola, citat de Marca.
Citește și:

Pep Guardiola visează să devină selecționer

Cu toate că a spus că vrea să stea cât mai mult la City, Guardiola a recunoscut că visează să ajungă selecționer după ce va pleca de pe Etihad.
"Mi-ar plăcea, am spus deja că atunci când termin aici mi-ar plăcea să conduc o echipă națională la o Cupă Mondială. Dar nu este ușor să o găsești. Sunt puține posturi. Dacă nu va fi să fie voi antrena cluburi în continuare, nu e nicio problemă", a punctat ibericul.
Pep Guardiola a reușit performanțe deosebite cu Manchester City pe plan intern, dar marea sa provocare este câștigarea Champions League la cârma "cetățenilor". În sezonul trecut a fost cel mai aproape, dar a pierdut finala împotriva lui Chelsea. Guardiola are două trofee Champions League în palmares, ambele cu Barcelona, în 2009 și 2011.
Apărarea titlului în Premier League este un alt obiectiv măreț al celor de la City. După 12 etape, echipa lui Guardiola este pe locul 3, la 3 puncte în spatele lui Chelsea. "Cetățenii" vor juca astăzi în runda a 13-a, pe teren propriu cu West Ham United, meci care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player începând cu ora 16:00.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo