Pep Guardiola mai are contract cu Manchester City doar până în 2023 și deocamdată nu a luat o decizie dacă va continua sau nu dincolo de acea dată. Ibericul a spus în repetate rânduri că și-ar dori să preia o echipă națională după aventura din Premier League, iar acest lucru s-ar putea întâmpla chiar de anul viitor.
La conferința de presă de dinaintea meciului pe care City în va juca astăzi la Burnley, Guardiola a fost rugat să comenteze posibilitatea ca Erik Ten Hag să ajungă din vară la Manchester United. Ibericul consideră că fostul său asistent de la Bayern este pregătit să facă pasul la o echipă de talia lui United, dar a lansat o ipoteză la care puțini s-ar fi gândit, sugerând că acesta ar fi potrivit pentru a-l urma la cârma "cetățenilor" în viitor.
"Dacă aș fi în măsură să decid le-aș spune celor de la United să-l ia. Este un manager bun, nu există nicio îndoială. Dar toți antrenorii pe care i-a avut United după Sir Alex Ferguson au fost excelenți. Nu se știe niciodată.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31
Dacă Ten Hag ar putea deveni antrenorul lui City? Categoric da! Cred că el ar fi cel mai potrivit, după modul în care abordează jocul. Este o persoană incredibilă și este o plăcere să urmărești meciurile lui Ajax. Chiar îi voi sugera lui Txiki Begiristain (n.r. Directorul Sportiv de la City) această variantă (n.r. râde)", a spus Guardiola.
Citește și:

Erik Ten Hag, în negocieri cu Man United

Cum e sigur că Guardiola va rămâne la City cel puțin încă un sezon, șansele ca Ten Hag să ajungă pe Etihad sunt mult mai mici decât cele de a ajunge la marea rivală, Manchester United. Olandezul a avut o primă serie de discuții cu șefii de pe Old Trafford, dar a preferat să nu vorbească despre acest lucru, spunând că se concentrează asupra finalului de sezon din Olanda și că va lua o decizie în vară.
"Momentan, mă concentrez doar pe Ajax. Dar în fotbal nu se știe niciodată. Nu vreau să exclud nimic. În prezent sunt angajat aici la Ajax pentru a face rezultate. Incluzând meciul cu PSV Eindhoven din Cupa Olandei, mai avem opt finale și am nevoie de toată energia mea pentru asta. Orice altceva, ar fi doar o distragere a atenției.
Știu că în fotbal totul se poate schimba de la o zi la alta. Dacă la un moment dat ar trebui să decid să fac următorul pas, sper că oamenii de aici vor înțelege.Toată lumea se cunoaște în industrie. Întotdeauna sunt discuții cu reprezentanții altor cluburi, este normal. Manchester United este un club grozav, cu fani fantastici. Dar nu pot decât să mă repet: mă concentrez complet pe Ajax! Planificăm deja noul sezon", a spus olandezul.
Ten Hag mai are contract cu Ajax până la finalul sezonului următor, dar antrenorul a precizat că la fiecare final de stagiune s-a așezat la masa discuțiilor cu oficialii clubului: "Așa va fi și de data aceasta. Pot spune că Ajax și Erik ten Hag sunt foarte fericiți unul cu celălalt în acest moment."
https://i.eurosport.com/2022/03/30/3347115.jpg
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47