de Andrei Nicolae
Jucătorul de 21 de ani a avut un rol crucial în echipa lui Manchester City, care speră să obțină campionatul duminică, după meciul cu Aston Villa. Foden a înregistrat în competiția internă nouă goluri și cinci pase decisive, egalând statistica sa individuală din sezonul precedent.
Premier League
Petr Cech și-a pierdut slujba la Chelsea, iar reacțiile au venit: "Mi-e frică de acești proprietari"
27/06/2022 LA 11:41
Prestațiile sale din cadrul acestui sezon l-au propulsat pe fotoliul de lider în cursa pentru trofeul obținut, în fața altor tinere speranțe din Premier League. Alexander-Arnold, Rice, Mount au fost compatrioții lui Foden care s-au aflat la rândul lor pe listă. Arsenal și Crystal Palace au avut la rândul lor doi jucători care s-au luptat pentru trofeu, și anume Ramsdale și Saka, respectiv Gallagher și Mitchell.

Phil Foden, cel mai bun tânăr jucător din Premier League

Foden și-a arătat bucuria după ce a câștigat trofeul, care a fost obținut prin votul fanilor: "Sunt foarte mândru că am câștigat acest trofeu pentru al doilea sezon la rând. Sunt foarte mulți jucători talentați în Premier League în acest sezon și este o onoare reală să câștig din nou.
Am fost foarte fericit cu prestațiile mele din acest sezon și a fost genial să contribui în această echipă în ceea ce sperăm că va fi un an de succes pentru noi toți. Să fiu nominalizat pe lângă atâția jucători importanți este o onoare, de vreme ce toți au avut sezoane foarte bune pentru echipele lor. Aș vrea să le mulțumesc tuturor care au contribuit la dezvoltarea mea în acest sezon."
Mijlocașul englez și-a consolidat un loc de titular în echipa lui City sezonul trecut, iar în prezent a devenit o piesă de bază în fiecare meci al echipei lui Guardiola. Foden a fost folosit în 168 de meciuri în tricoul echipei mari a lui City, timp în care a înregistrat 45 de goluri și 33 de pase decisive.
Foden speră să fie din nou crucial pentru echipa sa în ultima etapă, care decide titlul de campioană în Premier League, în fața celor de la Aston Villa, mâine de la ora 18:00, pe Eurosport 1.
Premier League
Petr Cech pleacă și el de la Chelsea: "Am simțit că acesta este momentul potrivit să plec"
27/06/2022 LA 11:07
Premier League
Liverpool, 34 de milioane de lire sterline pentru un mijlocaș de la Porto! Cât cer portughezii
26/06/2022 LA 10:56