Pierdere financiară uriașă pentru Chelsea, într-un sezon în care a câștigat Liga Campionilor!

Andrei Nicolae

Publicat 30/12/2021 la 13:48 GMT+2

Chelsea a raportat un deficit record de 145,6 milioane de lire sterline după impozitare, pentru anul financiar care s-a încheiat în iunie. Gruparea de pe Stamford Bridge a obținut doar 7,2 milioane lire sterline venituri în zilele de meci, din cauza impactului pandemiei de coronavirus.

Fans wearing face coverings sit in the stands ahead of kick off in during the English Premier League football match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge in London on May 18, 2021.

Credit imagine: AFP

Chelsea a realizat un profit de 39,5 milioane de lire sterline în anul financiar precedent, înainte de pandemie. După apariția virusului care a perturbat cursul întregii lumi, conturile clubului londoneze au fost afectate serios.
Cifra de afaceri a crescut cu 29 de milioane de lire sterline, dar veniturile din zilele de meci au fost inevitabil net diminuate. Potrivit Daily Mail, partidele jucate fără spectatori au înregistrat o scădere a veniturilor cu 68,4 milioane de lire sterline.
În total, Chelsea a înregistrat o pierdere după impozitare de 145,6 milioane de lire sterline pentru exercițiul financiar încheiat în iunie.

Chelsea a avut doar trei meciuri cu spectatori în sezonul 2020/21

Gruparea deținută de oligarhul rus Roman Abramovici a avut o cifră de afaceri de 416,8 milioane lire sterline. Dar a pierdut aproape complet veniturilor în zilele de meci. S-au adunat doar 7,2 milioane de lire sterline, majoritatea meciurilor de pe Stamford Bridge fiind disputate cu porțile închise.
Comparativ, ultima campanie completă pre-Covid a adus clubului un câștig de 75,6 milioane de lire sterline din veniturile realizate în zilele de meci. Așadar, în ultimul an financiar s-a înregistrat o pierdere de 68,4 milioane de lire sterline la acest capitol.
Romelu Lukaku, buteur avec Chelsea face à Brighton
În sezonul precedent, doar trei jocuri s-au disputat cu spectatori și la acestea accesul fiind limitat, între 2.000 de spectatori în decembrie anul trecut și 10.000 de spectatori în luna mai.
Lipsa fanilor a însemnat, de asemenea, căgruparea londonezăa primit o lovitură în ceea ce privește veniturile lor comerciale. Cifrele arată că acestea au scăzut cu 16,1 milioane de lire sterline, la 136 de milioane de lire sterline. Totuși, a existat o creștere netă a veniturilor din sponsorizare.

Veniturile din drepturile TV au crescut

Veniturile din drepturile TV au crescut de fapt cu 91 de milioane de lire sterline, la 273,6 milioane de lire sterline, dar asta s-a datorat sezonului 2019/20 din Premier League, care a durat până la sfârșitul lunii iulie, alături de întâlniri suplimentare în Liga Campionilor.
În ultimul exercițiu financiar, Chelsea a schimbat și managerii, Frank Lampard fiind înlocuit cu Thomas Tuchel în ianuarie. Germanul a condus echipa spre câștigarea Ligii Campionilor la sfârșitul lunii mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo