Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Planul lui Newcastle, dezvăluit! Suma uriașă pe care o vor cheltui șeicii în perioada de mercato din iarnă

Bianca Dumitru

Publicat 02/12/2021 la 13:08 GMT+2

Newcastle este cel mai bogat club din Premier League, dar în plan sportiv nu a reușit nicio victorie în acest sezon, fiind în pericol de retrogradare. Joe Cole este convins că arabii care au preluat clubul vor investi o sumă uriașă în perioada de mercato din iarnă, urmând a întări echipa cu 4-5 jucători importanți.

Eddie Howe (Newcastle)

Credit imagine: Getty Images

La începutul lunii octombrie, un consorțiu din Arabia Saudită a devenit noul proprietar al echipei Newcastle United. Consorțiul, care este susținut de Prințul din Arabia Saudită, Mohammad Bin Salman, al doilea cel mai important om din țară, are o avere estimată la 320 de miliarde de lire sterline (peste 377 de miliarde de euro). Astfel, Newcastle a devenit clubul cu cei mai bogați patroni din prima ligă engleză.
În plan sportiv, echipa lui Eddie Howe nu o duce la fel de bine. "Coțofenele" ocupă locul 20 în clasamentul din Premier League, cu doar 7 puncte acumulate după primele 14 meciuri ale sezonului, fiind singura echipă fără victorie în această stagiune. Lucrurile s-ar putea schimba după fereastra de mercato din iarnă.
Chiar dacă în urmă cu câteva săptămâni presa din Anglia anunța că arabii nu vor investi foarte mult în transferuri în această iarnă, Joe Cole este convins că Newcastle va cheltui până la 300 de milioane de euro în următoarele săptămâni, aducând 4-5 jucători importanți cu care să se poată lupta pentru salvarea de la retrogradare.
Fostul fotbalist trecut pe la Chelsea și Liverpool a declarat că este sigur că echipa își va reveni curând, o victorie urmând a-i pune pe o pantă ascendentă.
"Vor să cheltuie între 200 și 300 de milioane de euro în ianuarie, proprietarii nu au venit să joace. Sunt cei mai bogați proprietari de club pe care i-am văzut și cred că în ianuarie vor cheltui mulți bani. Cred că vor aduce patru sau cinci jucători. Odată ce echipa va obține o victorie și lucrurile se vor stabiliza, vor începe să joace din ce în ce mai bine.
Eddie Howe este omul potrivit pentru Newcastle. Cunoaște ce se întâmplă în Premier League și știe să-și îmbunătățească jucătorii", a declarat Joe Cole, citat de publicația spaniolă Marca.
Citește și:

Ce jucători vrea Howe la Newcastle

Deși se așteaptă tranferuri de răsunet în plan ofensiv, Eddie Howe își dorește jucători pe mai multe posturi. Conform Sport Bible, una dintre ținte ar fi Oleksandr Zinchenko, ucraineanul de la Manchester City. Acesta a ajuns în 2016 pe Etihad și în ultimele două sezoane a fost un jucător extrem de util pentru Pep Guardiola, în special datorită polivalenței sale, el putând juca la un nivel ridicat atât ca fundaș stânga, cât și în linia mediană.
În acest sezon, însă, forma de vis a lui Joao Cancelo l-a scos din echipă pe Zinchenko, acesta bifând numai 6 partide pentru campioana Angliei. Având doar 24 de ani, Zinchenko și-ar dori să joace mai mult, astfel că varianta Newcastle ar fi una perfectă. Eddie Howe are în lot 3 fundași stânga de meserie: Jamal Lewis, Paul Dummett și Matt Ritchie, dar niciunul dintre ei nu pare în acest moment la nivelul lui Zinchenko.
Cota de piață a lui Zinchenko este de 28 de milioane de euro, o sumă care nu ar reprezenta o problemă pentru Newcastle. Totuși, șefii "coțofenelor" vor întâmpina cu siguranță probleme, deoarece e greu de crezut că City va renunța ușor la ucrainean, acesta reprezentând singura alternativă pentru Cancelo, în condițiile în care Mendy are probleme cu legea și probabil nu va mai juca vreodată pentru echipa lui Guardiola.
O altă țintă a celor de la Newcastle este Ousmane Dembele, jucătorul Barcelonei care intră în ianuarie în ultimele 6 luni de contract. Francezul nu și-a prelungit încă înțelegerea cu catalanii, care i-au mai dat doar două săptămâni pentru a se decide asupra viitorului său.
Atacantul ar putea ajunge chiar din această iarnă în Premier League dacă oficialii lui Newcastle vor fi dispuși să achite vreo sumă de bani în schimbul lui. Cei de la GetFootballNews au scris recent, însă, că șeicii ar vrea să-l transfere în schimbul a doar 15 milioane de euro, punând condiția ca Dembele să ajungă pe St. James Park din postura de jucător liber de contract, banii urmând a-i fi plătiți lui, ca primă de instalare.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo