West Ham United traversează cea mai bună perioadă din trecutul apropiat. Echipa lui David Moyes este pe locul 3 în Premier League după 11 etape și visează la Champions League, iar lucrurile stau la fel de bine și la nivelul administrației.
West Ham este condusă de mai bine de 10 ani de oamenii de afaceri David Sullivan și David Gold, care dețineau împreună în jur de 86% din club. În ultimii ani aceștia și-au manifestat interesul de a-și vinde partea, iar primul pas a fost deja făcut.
Multimiliardarul ceh Daniel Kretinsky a achiziționat 27% din acțiunile clubului, iar planul său pe termen scurt este să devină acționat majoritar.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Kretinsky este deja proprietarul unei echipe de mare tradiție a Europei, Sparta Praga. De asemenea cehul are investiţii importante în companii britanice precum compania poştală Royal Mail, unde este acţionar majoritar, precum şi supermarketurile Sainsbury.
Citește și:

West Ham United, următoarea forță din Premier League?

Suma pentru care Kretinsky a cumpărat pachetul de 27% din acțiuni la West Ham este de aproximativ 210 milioane de €, în condițiile în care valoarea estimată a clubului londonez este de 800.000 de milioane de €.
"Apreciez și respect foarte mult istoria și tradiția lui West Ham United, precum și baza de suporteri loiali și pasionați, precum și rolul extrem de inspirator pe care clubul îl joacă în multe programe și inițiative sociale.
Dezvoltarea și creșterea clubului în ultimii ani a fost clară pentru toată lumea și sunt încântat să fac parte din ceea ce cred că este un viitor foarte interesant.
Fiindcă am fost recent pe stadionul din Londra pentru a urmări echipa lui David Moyes, știu că este un moment incredibil pentru a deveni parte din familia West Ham United. Mă simt privilegiat să am acum oportunitatea de a-i ajuta pe toți cei de aici să construiască pe tradițiile mândre ale acestui mare club", a declarat Kretinsky, citat de Daily Mail.
Averea totală a lui Daniel Kretinsky se ridică la aproximativ 4 miliarde de €, iar cehul a fost legat în ultimii ani de preluarea mai multor cluburi de talie europeană, dar în cele din urmă a ales varianta West Ham.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12
UEFA Europa Conference League
Declarațiile lui Andrei Cordea după eșecul cu West Ham. "S-au schimbat 5 antrenori de când sunt eu"
04/11/2022 LA 09:36