Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League se umple de miliardari! West Ham a anunțat vânzarea unei părți importante din acțiuni

Nicu Savin

Publicat 10/11/2021 la 19:00 GMT+2

West Ham United ar putea deveni un nou pol de putere în Premier League în viitorul apropiat. Dacă până acum londonezii nu puteau concura din punct de vedere financiar cu marile forțe din Anglia, acest lucru s-ar putea schimba după ce miliardarul Daniel Kretinsky a cumpărat deja 27% din acțiunile clubului și intenționează să devină acționar majoritar în perioada următoare.

Investor Kretinsky steigt bei West Ham ein

Credit imagine: SID

West Ham United traversează cea mai bună perioadă din trecutul apropiat. Echipa lui David Moyes este pe locul 3 în Premier League după 11 etape și visează la Champions League, iar lucrurile stau la fel de bine și la nivelul administrației.
West Ham este condusă de mai bine de 10 ani de oamenii de afaceri David Sullivan și David Gold, care dețineau împreună în jur de 86% din club. În ultimii ani aceștia și-au manifestat interesul de a-și vinde partea, iar primul pas a fost deja făcut.
Multimiliardarul ceh Daniel Kretinsky a achiziționat 27% din acțiunile clubului, iar planul său pe termen scurt este să devină acționat majoritar.
Kretinsky este deja proprietarul unei echipe de mare tradiție a Europei, Sparta Praga. De asemenea cehul are investiţii importante în companii britanice precum compania poştală Royal Mail, unde este acţionar majoritar, precum şi supermarketurile Sainsbury.
Citește și:

West Ham United, următoarea forță din Premier League?

Suma pentru care Kretinsky a cumpărat pachetul de 27% din acțiuni la West Ham este de aproximativ 210 milioane de €, în condițiile în care valoarea estimată a clubului londonez este de 800.000 de milioane de €.
"Apreciez și respect foarte mult istoria și tradiția lui West Ham United, precum și baza de suporteri loiali și pasionați, precum și rolul extrem de inspirator pe care clubul îl joacă în multe programe și inițiative sociale.
Dezvoltarea și creșterea clubului în ultimii ani a fost clară pentru toată lumea și sunt încântat să fac parte din ceea ce cred că este un viitor foarte interesant.
Fiindcă am fost recent pe stadionul din Londra pentru a urmări echipa lui David Moyes, știu că este un moment incredibil pentru a deveni parte din familia West Ham United. Mă simt privilegiat să am acum oportunitatea de a-i ajuta pe toți cei de aici să construiască pe tradițiile mândre ale acestui mare club", a declarat Kretinsky, citat de Daily Mail.
Averea totală a lui Daniel Kretinsky se ridică la aproximativ 4 miliarde de €, iar cehul a fost legat în ultimii ani de preluarea mai multor cluburi de talie europeană, dar în cele din urmă a ales varianta West Ham.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo