Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima mutare a germanului Ralf Rangnick la Manchester United

Andrei Nicolae

Publicat 07/12/2021 la 18:55 GMT+2

Ralf Rangnick, noul manager al echipei Manchester United, a adus la clubul de pe Old Trafford un psiholog sportiv, pe compatriotul său Sascha Lense.

Ralf Rangnick holt Sascha Lense und Chris Armas

Credit imagine: SID

Rangnick îl cunoaşte pe Lense din perioada în care tehnicianul a fost director pentru fotbal la compania Red Bull. De asemenea, un fost antrenor al lui New York Red Bulls, americanul Chris Armas, se va alătura staff-ului "diavolilor roşii" ca antrenor secund.
"În Germania, cele mai multe cluburi au un psiholog sportiv. Pentru mine este cât se poate de logic. Dacă ai antrenori speciali pentru portari, pentru atacanţi şi pentru condiţia fizică, atunci ar trebui să ai unul şi pentru minte", a explicat într-o conferinţă de presă Rangnick, care va asigura interimatul până la finalul sezonului.
Lense, fost jucător de divizia a doua în ţara sa, va participa la antrenamentele echipei şi le va da sfaturi jucătorilor când va fi nevoie.

Ralf Rangnick susține miercuri și primul meci în Europa cu Manchester United

Deja calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, United va primi miercuri vizita elveţienilor de la Young Boys Berna în ultimul meci din faza grupelor. Rangnick a anunţat că va face mai multe modificări în formula de start. Portarul Dean Henderson, care în mod obişnuit este rezervă, va fi titular, la fel ca mijlocaşul olandez Donny van de Beek.
Ralf Rangnick a debutat cu o victorie la Manchester United, în weekend-ul trecut, într-o partidă cu Crystal Palace, scor 1-0. Germanul a folosit o formație inedită pentru primul său meci pe banca noii sale echipe, și anume 4-2-2-2. Acest sistem de joc le-a permis jucătorilor să se afle în presing în mare parte din prima repriză, ca mai apoi să cedeze teren în a doua parte a jocului din cauza oboselii.
În ciuda scăderii ritmului de joc pe parcursul partidei, suporterii au apreciat atenția la detalii de care a dat dovadă antrenorul de 63 de ani, care a explicat la finalul partidei de ce a ales sistemul de joc respectiv:
"Pentru mine, întrebarea a fost cum să facem presing la omul cu minge, cum să obținem controlul. Așa că am decis să joc 4-2-2-2 cu doi atacanți, nu doar Cristiano în față, ci împreună cu Marcus Rashford, ca să profităm de viteză pe mingile verticale", a spus Rangnick.
Managerul își continuă aventura sa la United cu meciul din ultima etapă a grupelor Champions League, programat miercuri, de la ora 22:00, în compania celor de la Young Boys Berna, unde neamțul speră să creeze un lanț de victorii la cârma noii sale echipe.
Sursa: Agerpres
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo