Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima țintă uriașă de transfer al lui Erik ten Hag la Manchester United este Frenkie de Jong

Ion Alexandru

Publicat 24/04/2022 la 09:22 GMT+3

Olandezul ten Hag vine la Manchester United din vară și vrea să refacă spiritul ofensiv de la Ajax printre transferul celui mai bun jucător antrenat la Amsterdam. Frenkie de Jong este ținta lui Manchester United, dar va fi foarte greu de adus de la Barcelona.

Erik ten Hag

Credit imagine: Getty Images

Erik ten Hag - Frenkie de Jong este cuplul care a readus Ajax în elita fotbalului european, iar șefii lui Manchester United l-au pus pe olandezul de la Barcelona în fruntea listei de achiziții pentru vara viitoare. de Jong nu este titular incontestabil, pe Camp Nou, în opinia lui Xavi, iar un transfer la Manchester l-ar readuce alături de omul care l-a transformat într-un mijlocaș complet.
Noul manager al lui Manchester United va avea multe lucruri de schimbat în vestiarul de pe Old Trafford, de la mentalitate la modul de a privi implicarea în joc. De aceea, jucători ca Pogba, Maguire sau Rashford sunt convinși că rolul lor va fi cu totul altul sub conducerea lui ten Hag.
picture

Manchester United - Watford 0-0, Video Rezumat. Trupa lui Ralf Rangnick a pierdut două puncte imense

Preferat de către patronii americani în lupta cu Mauricio Pochettino și Julen Lopetegui tocmai pentru favorizează un joc spectaculos, ten Hag are o misiune grea. Manchester United mai are șanse doar matematice de a prinde Champions League și asta ar putea îndepărta mai mulți jucători de valoare. Olandezul de 52 de ani va avea însă bugetul necesar pentru a face oferte tentante, iar numele Manchester United este încă foarte atractiv.
Cotidianul catalan Sport scrie că ten Hag va avea un buget de transferuri de 250 de milioane, iar mijlocașul Barcelonei Frenkie de Jong este în capul listei de achiziții. În perioada Koeman, olandezul a fost mereu titular și un om extrem de important, dar de la sosirea lui Xavi lucrurile s-au schimbat. Prioritatea catalanilor de a promova fotbaliști de academie ar putea înseamna șansa lui ten Hag. Barcelona a plătit 86 de milioane de euro în 2019 pentru Frenkie de Jong, după acel sezon fabulos în Champions League când Ajax a eliminat pe Juventus și Real Madrid, dar s-a oprit în semifinale.
Cifrele lui de Jong
  • Cu ten Hag la Ajax (2016-2019) - 5 goluri și 20 de pase de gol
  • La Barcelona (2019-2022) - 13 goluri și 11 pase de gol
de Jong face 25 de ani în luna mai și este văzut la Manchester ca înlocuitorul perfect pentru Paul Pogba. Campionul mondial francez va termina contractul cu United și are multe oferte. Pogba este posibil să revină la Torino pentru a juca la Juve sau să înceapă o nouă aventură la Real Madrid.
ten Hag știe deja cum să scoată ce este mai bun din Frenkie de Jong, iar declarația făcută în 2019 este elocventă în acest sens: "Nu îi poți restrânge atribuțiile la o poziție de număr 6. Are calități, își dorește să urce și să facă diferență în treimea adversarului. Dacă nu îi dai libertate de mișcare îl pierzi".

10 transferuri pentru un nou proiect Manchester United

Actualul manager interimar, Ralf Rangnick a recunoscut că Manchester United are nevoie de 10 transferuri. De aceea, aducerea lui Frenkie de Jong poate fi doar începutul pentru construcția unei linii de mijloc foarte puternice. Echipa de pe Old Trafford a pus ochii pe alți doi fotbaliști cu o cotă foarte ridicată. Căpitanul lui West Ham Declan Rice și mijlocașul care înflorit la Monaco în ultimii 2 ani Aurelien Tchouameni sunt vizați pentru un transfer în vară. În privința lui Rice discuțiile sunt de mai mult timp, iar prețul său crește în fiecare zi. Londonezii nu vor să-l dea, dar dacă oferta ajunge la 150 de milioane nu vor putea refuza. Chiar și pentru Manchester United acesta este preț prohibitiv!
picture

Arsenal - Manchester United 3-1. Rezumatul unui meci care a avut de toate

Echipa de pe Old Trafford este în cădere liberă. Trupa lui Rangnick are o singură victorie, 3-2 cu Norwich, în ultimele 6 partide și a aluncat periculos în afară top 5 din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo