Miercuri a fost anunțat faptul că jucătorii din Premier League și Football League vor fi limitați la 10 lovituri de cap pe săptămână, în timpul antrenamentelor. Decizia de a limita loviturile de cap cu intensitate mai mare în timpul antrenamentelor vine în urma unor cercetări efectuate la Liverpool și Manchester City. Cercetările au fost făcute folosind un aparat gingival care detectează traume.
În acest context, compania Spectre vrea să rezolve îngrijorările autorităților din fotbalul englez printr-o nouă tehnologie capabilă să diagnosticheze problemele cerebrale direct pe terenul de fotbal, în doar 4 minute.

Cofondatorul Spectre: "Este foarte ușor de măsurat"

Premier League
Arteta, lăudat după victoria lui Arsenal: "Poate fi următorul Arsene Wenger!"
ACUM 3 MINUTE
Câteva cluburi din primele două ligi din Franța deja testează produsul companiei franceze Spectre. Produsul revoluționar dezvoltat de aceștia le va permite medicilor să identifice orice leziuni cerebrale în termen de patru minute. Setul de căști are 18 senzori amplasați, care pot efectua o scanare la marginea terenului de fotbal în doar 3 minute.
Odată finalizată scanarea, se compară cu starea normală a fotbalistului, iar astfel orice discrepanță poate fi semnalată medicilor în decurs de doar 60 de secunde.
Incidentele de la Campionatul European din această vară au semnalat de asemenea nevoia unor măsuri mai stricte.
Echipele din Franța folosesc deja tehnologia, care poate fi utilizată și pentru a detecta alte probleme ale fotbaliștilor, precum anxietate, epuizare, lipsa de somn sau depresia. Compania franceză vrea acum să aducă tehnologia și în Marea Britanie.
„Toți avem o semnătură electrică, care este identică cu cele două emisfere ale creierului. Acesta este unul dintre cele mai ușoare lucruri de măsurat.De îndată ce se întâmplă ceva pe teren, măsurăm această semnătură și apoi o comparăm. Când ai o leziune cerebrală sau un traumatism, acesta este localizat. Ai două părți unde ești lovit, și în spatele ei, deoarece creierul se mișcă înainte și înapoi.Vom găsi, foarte ușor, asimetrii. Dacă se întâmplă, nu te mai întorci pe teren. În caz contrar, poți reintra pe teren”, a declarat Antony Branco Lopes, confondatorul Spectre, conform Sportsmail.
Premier League
Samir Nasri și-a anunțat retragerea din activitate la 34 de ani
ACUM 17 ORE
Premier League
CR7 și-a setat o prioritate după retragere. "Este o modalitate bună de a începe următorul capitol"
ACUM 17 ORE