Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Benitez este dorit de noii proprietari ai lui Newcastle, pentru a-i succeda în funcție lui Steve Bruce

Andrei Nicolae

Publicat 26/10/2021 la 07:12 GMT+3

Rafa Benitez a mai condus Newcastle United în perioada 2016-2019, iar suporterii l-au apreciat foarte mult pentru activitatea depusă, mai ales că fostul proprietar nu l-a sprijinit foarte mult atunci când a fost vorba de a face unele transferuri.

Rafa Benitez, le nouvel entraîneur d'Everton

Credit imagine: Getty Images

Noii proprietari ai lui Newcastle îl văd pe Rafa Benitez, managerul echipei Everton, ca înlocuitorul "de vis" al recentului demis Steve Bruce.
Spaniolul este unul dintre cele mai apreciați manageri care au antrenat Newcastle în ultima decadă. El a mai condus echipa "coțofenelor" în perioada 2016-2019. A preluat echipa din mers în ediția 2015/16, dar nu a reușit să evite retrogradarea. A rămas pe St. James Park și a readus echipa după un sezon în Premier League. Contractului lui s-a încheiat în 2019 și nu a dorit să-l mai prelungească, după anumite divergențe cu fostul proprietar al Newcastle, Mike Ashley.
Fostul manager de la Liverpool și Real Madrid a continuat să antreneze Dalian din China, înainte de a reveni în Premier League la Everton, în iunie.

Rafa Benitez are contract până în 2024 cu Everton

Jurnalistul italian Gianluca Di Marzio susține că scenariul de vis al lui Newcastle ar fi să-l aducă pe Rafa Benitez pe banca tehnică. Șansele ca acest lucru să se întâmple sunt însă mici, având în vedere că managerul are contract cu Everton până în 2024.
Favorit pentru al înlocui pe Steve Bruce este în acest moment fostul antrenor al Romei, Paulo Fonseca.
"Visul lor, pentru Newcastle, a fost și va fi să-l convingă pe Rafa să accepte imediat o ofertă. Dar este foarte, foarte greu ca Rafa să părăsească Everton acum. S-au întâlnit cu Rafa de două ori. Noul director sportiv care va fi numit oficial, Frank McFarland, a lucrat cu Rafa la Liverpool și a fost responsabil pentru tinerii jucători din academie. Îl cunoaște foarte bine pe Rafa. Dar este aproape imposibil ca Rafa să plece", a susținut jurnalistul pentru un site de pariuri.
Pe de altă parte, acesta a evidențiat faptul că Newcastle este un club ciudat în prezent, pentru că nu au încă un director sportiv, iar mulți vor să decidă.
Deocamdată, echipa este condusă din postura de interimar de Graeme Jones, care și-a condus echipa spre un rezultat de egalitate în etapa din weekend, 1-1 la Crystal Palace. Pentru Newcastle urmează acum o partidă cu Chelsea.
Rafa Benitez a avut un start foarte bun de sezon la Everton, dar a pierdut ultimele două jocuri de pe teren propriu, cu West Ham United și Watford.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo