Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Rafa Benitez va fi demis!" Anunț dur din Anglia după înfrângerea suferită de Everton cu Liverpool

Bianca Dumitru

Actualizat 02/12/2021 la 16:00 GMT+2

Everton a pierdut clar duelul cu Liverpool, scor 1-4, ajungând la 8 meciuri fără victorie în acest sezon de Premier League. Fostul fotbalist Steve McManaman a spus că cineva trebuie acum tras la răspundere pentru seria proastă de rezultate, punctând că Rafa Benitez va fi dat afară.

Rafa Benitez (Everton)

Credit imagine: Getty Images

Everton a fost învinsă clar de Liverpool în etapa a 14-a din Premier League, chiar pe Goodison Park, cu scorul de 1-4. Aceasta a fost cea mai grea înfrângere din ultimii 39 de ani suferită de Everton, pe teren propriu, în fața marii rivale.
După eșecul de miercuri seară, Steve McManaman a declarat că este nevoie ca cineva să fie tras la răspundere pentru parcursul slab al echipei, în care s-au investit peste 585 de milioane de euro în transferuri în ultimii ani.
"Cineva, nu știu cine, a cheltuit mulți bani la Everton. Noii proprietari au venit și au cheltuit foarte mulți bani. Nu te poți baza pe Dominic Calvert-Lewin când lucrurile încep să meargă prost sau pe Yerry Mina, care este un fundaș central bun.
Dacă ne uitam astăzi la banca tehnică și la ce puteau aduce jucătorii de acolo, nu vedeam nimic. Deci cine a irosit atâția bani pe acești jucători? Pentru că cineva trebuie tras la răspundere pentru asta", a declarat McManaman, care a punctat că antrenorul Rafa Benitez ar putea fi demis în cazul în care echipa nu își va reveni în scurt timp, riscând să ajungă în zona retrogradării.
"Vor ajunge în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ce se va întâmpla dacă Calvert-Lewin se accidentează din nou? Pentru că atunci vor avea probleme serioase. Se târăsc spre fundul clasamentului și au un program dificil până la Crăciun. Dacă vor intra în zona retrogradării, Benitez va fi dat afară. Așa că atunci va trebui să vină altcineva, iar echipa se va lupta pentru a rămâne în Premier League cu echipe precum Newcastle", a conchis fostul fotbalist trecut pe la Liverpool, Real Madrid și Manchester City.
Citește și:

Benitez: "Încă am încredere că echipa va merge bine"

Everton a ajuns la o serie incredibilă de 8 meciuri fără victorie în Premier League, astfel că, dintr-o echipă care era la un punct de lider, s-a îndreptat către zona retrogradării. Clubul de pe Goodison Park este acum la 5 puncte peste linia retrogradării, dar Burnley (locul 18) are și un joc mai puțin disputat.
Everton are acum în față un alt meci complicat, cu Arsenal, unul de o importanță uriașă, după cum punctează Daily Mail, dar Rafa Benitez a insistat că situația poate fi remediată.
"Încă am încredere că echipa va merge bine, trebuie să ne recuperăm jucătorii accidentați și să-i readucem în echipă. Trebuie să învățăm că nu putem face astfel de greșeli.
Cred că oricine a putut vedea că am făcut prea multe greșeli. Când faci prea multe greșeli împotriva unei echipe din vârful ierarhiei, nu vei câștiga. După al doilea gol primit, reacția noastră a fost foarte bună. Suporterii au împins echipa de la spate imediat ce am marcat golul și atmosfera a fost foarte bună. Am început bine a doua repriză, am început sus, dar o altă greșeală a schimbat jocul", a comentat Benitez după partida cu Liverpool.
picture

Rezumatul derby-ului Everton - Liverpool, câștigat fără drept de apel de "cormorani"

LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo