Articol scris de Andrei Nicolae
Mikel Arteta a admis că situația lipsei atacanților echipei sale a început să ridice semne de întrebare și speră că totul se va rezolva în curând. Alexandre Lacazette și Eddie Nketiah, jucătorii care au marcat de 9 ori în acest sezon, vor fi liberi de contract la vară și pot discuta cu orice echipă încă din ianuarie. Cealaltă opțiune pentru atac, Aubameyang, a ratat ulimele 4 meciuri ale "tunarilor", ca urmare a încălcării unor reguli disciplinare.
Africa Cup of Nations
Aubameyang se va întoarce în Anglia înainte de finalul Cupei Africii! Care este starea fotbalistului
17/01/2022 LA 10:34
Antrenorul spaniol a vorbit despre posibilitatea prelungirii contractelor lui Lacazette și Nketiah, deși cel din urmă a fost ofertat și în vară, iar perioada de iarnă de mercato îl va vedea pe englez primind din nou oferte. De asemenea, Arsenal se poate axa și pe fostul jucător al celor de la Lyon. "Depinde de fiecare caz, de situația fiecărui jucător, minutele pe care le joacă, oferta pe care i-o propui, însă e un aspect pe care trebuie să îl luăm în considerare", a declarat managerul de 39 de ani.

Arsenal, situație dificilă în segmental ofensiv

Situația celor doi poate fi în relație de dependență cu cea a lui Aubameyang, căruia i-a fost luată banderola de căpitan. Jucătorul gabonez a fost lăsat pe bară în ultimele meciuri pentru o lipsă de disciplină, pornită de la întârzierea sa la lot după ce își vizitase mama bolnavă.
Arteta a spus că nu se consideră un dictator pentru acțiunile sale de a-l exclude pe african din lot și de a-i lua banderola de pe braț: "Doar cer respect și implicare. La acest nivel, dacă nu primesc asta îmi fac bagajele și plec altundeva pentru că acesta este minimul pe care îl cer. Pentru a avea succes trebuie să fi pasionat și să vrei să reprezinți un club de o asemenea istorie".
Arsenal o va întâlni pe Norwich de Boxing Day și speră să obțină 3 puncte, pentru a ține pasul cu partea de sus a clasamentului din Premier League.
https://i.eurosport.com/2021/12/24/3276752.jpg
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53