Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rămâne Arsenal fără niciun atacant de meserie? Situația celor trei fotbaliști din ofensiva lui Arteta

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/12/2021 la 14:07 GMT+2

Arsenal întâmpină dificultăți cu privire la găsirea unui atacant care să rămână la club și în sezonul viitor. Situația lui Aubameyang care a pierdut banderola de căpitan este deja cunoscută, iar contractele lui Lacazette și Nketiah vor expira în această vară.

Mikel Arteta, Manager of Arsenal reacts during the UEFA Europa League Semi-final Second Leg match between Arsenal and Villareal CF at Emirates Stadium on May 06, 2021 in London, England.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Mikel Arteta a admis că situația lipsei atacanților echipei sale a început să ridice semne de întrebare și speră că totul se va rezolva în curând. Alexandre Lacazette și Eddie Nketiah, jucătorii care au marcat de 9 ori în acest sezon, vor fi liberi de contract la vară și pot discuta cu orice echipă încă din ianuarie. Cealaltă opțiune pentru atac, Aubameyang, a ratat ulimele 4 meciuri ale "tunarilor", ca urmare a încălcării unor reguli disciplinare.
Antrenorul spaniol a vorbit despre posibilitatea prelungirii contractelor lui Lacazette și Nketiah, deși cel din urmă a fost ofertat și în vară, iar perioada de iarnă de mercato îl va vedea pe englez primind din nou oferte. De asemenea, Arsenal se poate axa și pe fostul jucător al celor de la Lyon. "Depinde de fiecare caz, de situația fiecărui jucător, minutele pe care le joacă, oferta pe care i-o propui, însă e un aspect pe care trebuie să îl luăm în considerare", a declarat managerul de 39 de ani.

Arsenal, situație dificilă în segmental ofensiv

Situația celor doi poate fi în relație de dependență cu cea a lui Aubameyang, căruia i-a fost luată banderola de căpitan. Jucătorul gabonez a fost lăsat pe bară în ultimele meciuri pentru o lipsă de disciplină, pornită de la întârzierea sa la lot după ce își vizitase mama bolnavă.
Arteta a spus că nu se consideră un dictator pentru acțiunile sale de a-l exclude pe african din lot și de a-i lua banderola de pe braț: "Doar cer respect și implicare. La acest nivel, dacă nu primesc asta îmi fac bagajele și plec altundeva pentru că acesta este minimul pe care îl cer. Pentru a avea succes trebuie să fi pasionat și să vrei să reprezinți un club de o asemenea istorie".
Arsenal o va întâlni pe Norwich de Boxing Day și speră să obțină 3 puncte, pentru a ține pasul cu partea de sus a clasamentului din Premier League.
Program Premier League Boxing Day 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo