Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rangnick, decizie surprinzătoare în duelul cu Burnley. Neamțul nu a ținut cont de vechile sfaturi ale lui Ferguson

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/02/2022 la 12:06 GMT+2

Manchester United a pierdut din nou puncte prețioase ieri, după ce echipa lui Rangnick nu a reușit să o învingă pe Burnley, lanterna roșie din Premier League. Interimarul de pe Old Trafford a ales să nu îl folosească pe Ronaldo din primul minut, însă decizia nu a adus victoria în vestiarul echipei sale.

Ralf Rangnick

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Decizia de a nu-l include pe starul portughez în primul 11 a șocat pe toată lumea, lusitanul fiind înlocuit de Edinson Cavani. Neamțul a vorbit despre decizia luată pentru MUTV:"Astăzi voi avea nevoie de mai multe sprinturi, de mingi de urmărire și de luptă pentru al doilea balon. Am decis să încep cu Edi pentru că are un profil care se potrivește mai mult pe ceea ce vrem."
Alegerea lui Rangnick a părut una bună în prima repriză, când United a avut mai multă energie decât de obicei și a marcat de trei ori în primele 21 de minute, două reușite fiind anulate însă. După prima repriză, entuziasmul echipei de pe Old Trafford s-a risipit treptat, iar Burnley a reușit să egaleze. Echipa de pe Turf Moor a avut și o șansă de a trece în avantaj, însă De Gea a fost din nou salvatorul "diavolilor" la șutul lui Weghorst.
Rangnick a încercat să repare lipsa sa de inspirație și l-a introdus pe Ronaldo în minutul 68, însă portughezul nu a reușit să dea lovitura. Rezultatul afectează enorm trupa lui Rangnick în lupta pentru un loc de Champions League, locul al patrulea fiind ocupat în prezent de West Ham. De asemenea, în spatele lui United se află Arsenal și Tottenham care au două, respectiv trei meciuri în minus față de "diavoli".
Citește și:

Rangnick nu a învățat din greșelile lui Solskjaer

Nu a fost primul episod din acest sezon în care Ronaldo este lăsat pe bancă. În octombrie, în mandatul lui Solskjaer, norvegianul nu l-a inclus în primul 11 pe portughez într-o partidă încheiata la egalitate în fața celor de la Everton, scor 1-1. Decizia de atunci a adus reproșuri chiar din partea legendei Sir Alex Ferguson:"Întotdeauna trebuie să începi cu cei mai buni jucători", spunea atunci antrenorul scoțian. Rangnick speră că emblema lui United nu va avea un cuvânt de spus din nou, deoarece știe că predecesorul său a fost demis la câteva etape după decizia respectivă.
United are șansa de a recăpăta încrederea fanilor în meciul cu Southampton de sâmbătă, ce va avea loc pe Old Trafford.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo