Raul Jimenez a trecut prin momente de groază în sezonul trecut din Premier League. Mexicanul era printre cei mai în vogă atacanți din campionatul englez, dar ascensiunea sa a fost oprită brusc în etapa a 10-a. În timpul unui duel cu Arsenal de pe Emirates, Jimenez s-a lovit cap în cap cu David Luiz și a rămas inconștient pe gazon.
Medicii au intervenit repede și l-au transportat pe jucătorul de 30 de ani la spital, unde a suferit o intervenție chirurgicală urgentă. Fractură de craniu a fost diagnosticul stabilit pentru atacantul lui Wolverhampton, iar continuarea carierei acestuia era pusă sub semnul întrebării.
Perioada de refacere a fost lungă, dar Jimenez a respectat cu strictețe indicațiile medicilor și în primăvară a reluat antrenamentele, la început individual și apoi alături de lotul "lupilor".
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
IERI LA 08:33
În prima etapă din acest sezon, Jimenez a fost integralist pentru Wolves în înfrângerea la limită de pe terenul lui Leicester. Din moment ce medicii îi permit să joace la cel mai înalt nivel, e clar că mexicanul a depășit orice problemă fizică, dar cu siguranță trauma suferită va lăsa urme adânci în mentalul său.

Raul Jimenez: "Medicii mi-au spus că e un miracol să fiu în viață"

La aproape 8 luni de la nefericitul eveniment, Raul Jimenez a vorbit despre perioada delicată pe care a petrecut-o în spital, iar dezvăluirile sale sunt cu adevărat emoționante.
"Încă din primul moment de după operație, chirurgii și medicii mi-au spus ce s-a întâmplat și care sunt riscurile. Nu vrei să auzi acele lucruri, dar aceasta este meseria lor. Mi-au spus că este un miracol să fiu în viață. Craniul s-a rupt și a existat un pic de sângerare în creierul meu. De aceea, intervenția chirurgicală a trebuit să fie rapidă și a fost o treabă foarte bună din partea medicilor.", a declarat Jimenez, citat de standard.co.uk.
În ciuda gravității accidentării sale, Jimenez a declarat că nu s-a gândit niciun moment să-și încheie cariera de fotbalist: "M-am gândit întotdeauna că, după recuperare, mă voi întoarce să fac ceea ce îmi place să fac. Nu m-am gândit niciodată să-mi termin cariera."
În intervul acordat, Jimenez a menționat și sprijinul pe care i l-a oferit Petr Cech, fostul portar al lui Chelsea și Arsenal, care în 2016 a suferit o accidentare similară. La fel ca Cech, Raul Jimenez va trebui să joace tot restul carierei purtând pe cap o cască specială de protecție.
https://i.eurosport.com/2021/08/16/3202280.jpg
Premier League
Rio Ferdinand este convins Maguire nu ar trebui să fie căpitanul lui Manchester United!
02/01/2022 LA 08:38
Premier League
Ești vaccinat sau "adio, Liverpool". Klopp a anunțat o decizie fără precedent în fotbal
19/12/2021 LA 10:50