Proprietarul clubului Chelsea, Roman Abramovich, și-a reluat rolul său în negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia, după ce ar fi fost victima unei otrăviri.
Oligarhul rus a călătorit la Istanbul pentru două zile de discuții, la care participă și președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Au apărut și imagini cu Abramovich, după știrea dezbătută pe larg ieri de toată presa internațională.

BBC: "Abramovich arată bine la negocierile de la Istanbul"

Premier League
Kevin de Bruyne a fost votat jucătorul sezonului în Premier League. Clubul select în care a intrat
ACUM 12 ORE
"Abramovich arată bine la negocierile de la Istanbul. Agenția rusă RIA a publicat, pe canalul de Telegram, imagini cu Roman Abramovich, care arată bine la discuții. Există suspiciuni că patronul lui Chelsea ar fi fost otrăvit la precedenta rundă de negocieri. O sursă apropiată lui Ambramovich a transmis BBC că acesta s-a recuperat și că este concentrat pe negocierile de încercare a stopării războiului.", a relatat BBC.
Potrivit site-ului de investigații Bellingcat, Abramovich și negociatorii de pace ucraineni au suferit simptome, inclusiv "durere penetrantă în ochi", dar doza și tipul de toxină au fost probabil insuficiente pentru a le pune viața în pericol și "cel mai probabil au fost destinate pentru a speria".
Sursa citată a postat pe Twitter: "Bellingcat poate confirma că trei membri ai delegației care au participat la discuțiile de pace dintre Ucraina și Rusia, în noaptea de 3 spre 4 martie 2022, au prezentat simptome compatibile cu otrăvirea cu arme chimice. "
Cu toate acestea, un oficial american a declarat luni că serviciile secrete sugerează faptul că mediul ar fi fost de vină, ci nu otrăvire
Oficiali înalți au descris toate aceste informații "foarte îngrijorătoare", în timp ce ministrul de Externe al Ucrainei a spus că îi sfătuiește "pe oricine merge la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce sau să bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice. suprafaţă".
Potrivit mass-mediei internaționale, Abramovich ar fi călătorit între Moscova și Kiev în timpul mai multor runde de negocieri din timpul războiului.
Miliardarul și cel puțin doi membri ai delegației ucrainene au dezvoltat simptome care includ ochi roșii, lăcrimare constantă și dureroasă și descuamarea feței și a mâinilor, a precizat Wall Street Journal. Condițiile de sănătate ale trio-uluis-au îmbunătățit de atunci, iar viața lor nu este în pericol, a adăugat publicația.
Premier League
Câți bani încasează fiecare club din Premier League pentru locurile ocupate la finalul sezonului
ACUM 14 ORE
Premier League
Phil Foden, cel mai bun tânăr jucător din Premier League
ACUM 14 ORE