Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roman Abramovich a creditat Chelsea cu o sumă uriașă!

Andrei Nicolae

Actualizat 04/01/2022 la 21:41 GMT+2

Chelsea Londra, deținătoarea Ligii Campionilor, are azi o datorie de peste 1,5 miliarde de lire sterline față de Roman Abramovich, a relatat publicația The Times. De asemenea, masa salarială a depășit-o pe cele ale echipelor Manchester United și Liverpool, după un sezon în care a plătit jucătorilor bonusuri pentru câștigarea Ligii Campionilor.

Thomas Tuchel and Roman Abramovich

Credit imagine: Getty Images

Datoria lui Chelsea față de proprietarul Roman Abramovich a depășit pragul de 1,5 miliarde de lire sterline, după ce rusul a injectat mai mulți bani în club în sezonul trecut.
După cum a susținut The Times, conturile anuale ale Fordstam Ltd, compania-mamă a lui Chelsea, au arătat căproprietarul de 55 de ani a împrumutat clubul cu 19,9 milioane de lire sterline în sezonul trecut, astfel că datoria totală față de el a crescut la 1.514 de miliarde de lire sterline.
Cea mai recentă injecție de numerar a ajutat clubul să-i depășească pe rivalii din Premier League, Manchester United și Liverpool, în ceea ce privește cheltuielile salariale, în ciuda faptului că a înregistrat o pierdere de 155,9 milioane de lire sterline sezonul trecut.
Succesul echipei în Liga Campionilor a condus practic la creșterea costurilor salariale pe Stamford Bridge.
Topul masei salariale la cluburile din Premier League
  • Manchester City - 351 milioane lire sterline pe sezon
  • Chelsea - 333 de milioane de lire sterline
  • Liverpool - 326 milioane lire sterline
  • Manchester United - 322,6 milioane lire sterline
Salariile jucătorilor de la Chelsea au crescut cu 17,5%, până la 333 de milioane de lire sterline. Triumful în Liga Campionilor a jucat un rol în acest sens, în urma bonusurilor acordate, după cum scrie Daily Mail.
De asemenea, Blues au cheltuit foarte mult la începutul sezonului trecut, plătind 222 de milioane de lire sterline pe oameni precum Kai Havertz (71 de milioane de lire sterline), Timo Werner (48 de milioane de lire sterline), Ben Chilwell (45 de milioane de lire sterline), Hakim Ziyech (36 de milioane de lire sterline) și Edouard Mendy (22 de milioane de lire sterline).
În comparație, salariile lui Manchester United au crescut la 322,6 milioane de lire sterline sezonul trecut, în timp ce salariile lui Liverpool au totalizat 326 de milioane de lire sterline. Doar Manchester City, care a avut o masă salarială de 351 de milioane de lire sterline în sezonul trecut.

Datoria lui Chelsea față de Roman Abramovich a crescut la 1.514,4 milioane de lire sterline

Conform conturile Fordstam: "Finanțarea este asigurată de partea care controleazăclubul, domnul R Abramovich... Soldul restant al tuturor împrumuturilor părților afiliate la 30 iunie 2021 era de 1.514,4 milioane de lire sterline."
Se spune că împrumuturile vor fi rambursate către Camberley International Investments Ltd, companie despre care se crede că este controlată de Abramovich.
Cu toate acestea, deoarece împrumuturile vin chiar de la proprietar, Chelsea nu are datorii în realitate. Abramovich ar trebui să-și ramburseze singur din venituri, dacă ar vinde clubul.
Pe de altă parte, Blues ar trebui să obțină un profit sănătos prin vânzările de jucători în acest sezon. Potrivit conturilor Fordstam, trei jucători au fost semnați în vară pentru o cheltuialăde 109,7 milioane de lire sterline și 13 jucători au fost vânduți pentru 103,7 milioane de lire sterline. Tammy Abraham (34 de milioane de lire sterline), Kurt Zouma (29,8 milioane de lire sterline) și Fikayo Tomori (25 de milioane de lire sterline) au părăsit clubul în vară.
Daily Mail mai susține că Abramovich nu a fost văzut prea mult la Chelsea în ultimii ani, după ce s-a confruntat cu probleme de viză în 2018. El a fost prezent la primul său meci pe Stamford Bridge în ultimii trei ani, în noiembrie 2021. Vizita proprietarului lui Chelsea la Londra a reprezentat o subliniere suplimentară a angajamentului său față de club, împreună cu injecția de numerar din sezonul trecut.
Problemele de viză ale lui Abramovich au dus la suspendarea planificării reconstrucției Stamford Bridge, dar echipa a suferit o transformare semnificativă în ultimele 18 luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo