Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo, cel mai bine plătit jucător din Premier League, este abia pe 3 în Europa! Cine l-a depășit

Bianca Dumitru

Publicat 24/03/2022 la 14:59 GMT+2

Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit fotbalist din Premier League, dar salariul său este abia al treilea cel mai mare din Europa. Neymar și Lionel Messi câștigă mai mult decât portughezul lui Manchester United.

Cristiano Ronaldo of Manchester United react

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit fotbalist din Premier League, are doar al treilea cel mai mare salariu din Europa. Portughezul, care câștigă lunar 2,63 de milioane de euro brut, câștigă mai puțin decât Neymar și Lionel Messi, cele două vedete ale celor de la PSG.
Potrivit L'Equipe, Neymar are cel mai mare salariu din Europa. Brazilianul încasează 4,08 milioane de euro brut pe lună, depășindu-l pe coechipierul său cu peste 700.000 de euro. Salariul lui Messi se ridică la 3,37 de milioane de euro brut pe lună.
Pe locurile 4 și 5 în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din Europa se află Gareth Bale și Eden Hazard, jucătorii lui Real Madrid, care câștigă lunar aproximativ 2,27 de milioane de euro. Francezii de la L'Equipe îl prezintă pe Gerard Pique drept fotbalistul cu cel mai mare salariu din La Liga, cu un venit lunar de peste 2,3 milioane de euro, însă atât ibericul, cât și oficialii Barcelonei au negat că ar câștiga atât.
Top 5 cei mai bine plătiți fotbaliști
Cel mai bine plătit fotbalist din Bundesliga este Robert Lewandowski, care încasează două milioane de euro brut pe lună, în timp ce în Serie A cel mai mare salariu este primit de Paulo Dybala, care câștigă lunar 1,13 milioane de euro.
Citește și:

5 jucători de la Manchester United, în topul celor mai bine plătiți din Premier League

Într-un top 10 al jucătorilor cu cele mai mari salarii din Premier League, Manchester United este lider incontestabil, având nu mai puțin de cinci reprezentanți, patru dintre ei fiind chiar în top 5. Manchester City are trei fotbaliști în această ierarhie, în timp ce Chelsea are doi reprezentanți.
Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit jucător din campionatul Angliei. Portughezul câștigă la Manchester United 31,8 milioane de euro pe an, fiind urmat de mijlocașul lui Manchester City, Kevin De Bruyne, care are un salariu anual de 25 de milioane de euro.
Podiumul celor mai bine plătiți jucători din Premier League este completat de portarul David De Gea, cu un salariu anual de 23,4 milioane de euro. Următorii doi fotbaliști sunt tot de la Manchester United: Jadon Sancho pe locul 4, cu 21,8 milioane de euro, și Raphael Varane pe locul 5, cu un salariu de 21,1 milioane de euro.
În top 10 cele mai mari salarii din campionatul Angliei se mai remarcă cele 20,3 milioane de euro pe care le câștigă Romelu Lukaku la Chelsea, cele 18,7 milioane de euro pe care le încasează Jack Grealish de la Manchester City, dar și salariul de 18 milioane de euro pe care îl primește Paul Pogba.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo