Cristiano Ronaldo a decis să plece de la Juventus în această vară, înainte de a avea o fertă concretă de la vreun alt club. Evident, impresarul său l-a propus la marile forțe ale Europei, iar cea mai interesată s-a arătat Manchester City.
Negocierile au fost foarte avansate și joia trecută (26 august) se părea că mutarea lui Ronaldo pe Etihad se va face în scurt timp. Lucrurile au luat însă o turnură total diferită vineri (27 august). Mai întâi, City a anunțat oficial că a întrerupt orice negociere pentru Ronaldo, iar la scurt timp Manchester United a anunțat transferul portughezului.
Cum s-au petrecut atât de multe lucruri într-un timp atât de scurt este o întrebare la care presa din Anglia a încercat să caute răspuns în ultimele zile. Conform celor de la manchesterevenindgnews.co.uk, totul era clar încă de joi seara la ora 23:00 (ora Angliei), când Ronaldo își dăduse deja acordul de a reveni la United.
Fotbal
5 fotbaliști de peste 35 de ani care fac furori în fotbalul mare
ACUM 5 ORE

Ronaldo, convins în ultimul moment să revină la United

Un rol esențial în realizarea transferului lui Ronaldo l-au jucat proprietarii lui United, familia Glazer. După zvonurile conform cărora lusitanul va ajunge la City, fanii "diavolilor" au fost foarte afectați, unii dintre ei postând videoclipuri în care ardeau tricoul fostului idol.
Realția dintre proprietarii clubuluiși fani este una tensionată, iar conducătorii au simțit că prăpastia se va mări dacă vor permite transferul lui Ronaldo la City. Astfel, aceștia au încercat pe toate căile să ajungă la un acord cu portughezul, apelând la mai multe persoane care l-ar fi putut convinge să respingă oferta de la City.
Conform sursei citate, Bruno Fernandes sau Rio Ferdinand au fost printre cei care au vorbit cu Ronalo în acele ore decisive, iar un rol esențial l-a avut și Sir Alex Ferguson, care l-a sunat și el pe Cristiano pentru a-l convinge să revină pe Old Trafford.
Premier League
Ronaldo, impresionant în tricoul lui United! Cifrele portughezului în meciul cu West Ham
IERI LA 11:28
Fotbal
Ele sunt favoritele la cucerirea titlurilor în cele mai tari 5 campionate din Europa! Analiza CIES
IERI LA 08:33