Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Salah a dezvăluit secretul transformării sale fizice! Cum a ajuns egipteanul un pachet de mușchi

Nicu Savin

Publicat 08/11/2021 la 20:56 GMT+2

Mohamed Salah nu a impresionat prin fizicul său, dar în ultima vreme s-a observat o schimbare radicală din acest punct de vedere la atacantul lui Liverpool. Egipteanul a recunoscut că a făcut o shimbare semnificativă în programul său de pregătire și în nutriție, care l-au ajutat să se transforme într-un pachet de mușchi, lucru care, evident, îl ajută în duelurile dure din Premier League.

Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah celebrates after scoring their second goal during the English Premier League football match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield in Liverpool, north west England on September 18, 2021.

Credit imagine: AFP

Mohamed Salah a ajuns în Europa în 2012, elvețienii de la FC Basel fiind cei care l-au descoperit. Pe atunci, la fel ca în anii petrecuți la Fiorentina, Chelsea sau AS Roma, atacantul egiptean nu impresiona prin fizicul său. Nici nu o prea putea face, având în vedere că are numai 1,75 m înălțime.
Nici când a ajuns la Liverpool Salah nu era jucătorul de astăzi din punct de vedere fizic. În ultimii ani, egipteanul a început însă tot mai mult să arate precum un culturist, iar acest lucru este rezultatul unui plan de dietă specific și a unei etici de antrenament care au dat rezultate formidabile.
Însuși egipteanul a recunoscut într-un interviu acordat pentru CNN că și-a modificat substanțial alimentația în ultimii ani, dar și-a intensificat și antrenamentul individual.
"Nutriția este foarte importantă, face parte din joc. M-a ajutat cu recuperarea, mi-a permis să dorm mai bine și mi-a ajutat corpul să se adapteze rapid. Nutriționistul spune că, din moment ce nu am grăsime în corp, pot să mănânc ce vreau. Eu nici nu beau alcool, așa că e în regulă.
În afara antrenamentelor cu Liverpool, sesiuni suplimentare de antrenament cu greutăți, lucrezla greutatea corporală, fac yoga, înot și fac exerciții de întindere", a spus Salah.
Egipteanul a specificat că dieta pe care o respectă de ani buni are la bază legumele, lactatele, frunctele sau carnea de pui. Totuși, starul lui Liverpool a recunoscut că își permite uneori și anumite capricii alimentare, menționând și felul său preferat de mâncare: kushari, un preparat tradițional egiptean făcut din orez, paste și linte, acoperit cu roșii, năut și ceapă.
Citește și:

Salah, lăudat de Adrian pentru felul în care se antrenează

Adrian, portarul de rezervă al celor de la Liverpool, a oferit de curând un interviu în care a vorbit despre coechipierul său, explicând determinarea cu care acesta se antrenează zi de zi și faptul că este un lucru normal ca Salah să aibă o formă extraordinară, aceasta fiind rezultatul muncii pe care o depune la antrenamente:
"Nu îi știu pe Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi, cum se antrenează zi de zi, dar îl știu pe Mo. Este un profesionist desăvârșit. Salah nu are niciodată zile libere, mereu se antrenează sau se recuperează. Chiar și la câteva ore după un meci, el caută modalități de recuperare pentru a fi pregătit la următoarea partidă.
Modul în care se antrenează este incredibil. Nu este întâmplătoare forma extraordinară pe care o are. Este unul dintre cei mai buni jucători din lume, arătând un nivel foarte ridicat la fiecare partidă în care marchează, pasează și driblează. Face o treabă grozavă.
Merită din plin tot ce i se întâmplă. Cu toții suntem fericiți pentru el, dar are nevoie de echipă în spatele lui și este conștient de asta. Este unul dintre cei mai modești băieți din vestiar, muncește foarte mult. E un sentiment grozav să știi că ai pe cineva ca Mo. Suntem o echipă și cu toții muncim în fiecare zi, dar da, Mo este pentru mine unul dintre cei mai buni jucători din lume", a spus Adrian.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo