Mohamed Salah este jucătorul momentului în Europa, reușind în startul acestui sezon să impresioneze în tricoul lui Liverpool atât în Premier League, cât și în Champions League. Prin performanțele reușite pe teren, dar și prin actele de caritate pe care le-a făcut de-a lungul timpului, starul lui Jurgen Klopp a devenit unul dintre idolii copiilor.
În Egipt, fotbalistul în vârstă de 29 de ani este atât de apreciat încât a ajuns în manualele din care se predă în școli. Potrivit jurnaliștilor de la Al Araby, în programa școlară au fost introduse informații despre viața lui Mo Salah.
Astfel, elevii din clasele 1-4 vor putea să învețe despre modul în care atacantul a ajuns să fie cel mai bun marcator african din istoria Premier League, iar cei din gimnaziu vor afla mai multe despre gesturile de caritate pe care le-a făcut pentru egipteni.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Într-una dintre lecții, starul lui Liverpool este prezentat drept un 'creator de fericire': "Dorința lui Salah este de a ajuta pe alții, deoarece el dorește să le ofere tinerilor o șansă să reușească. Este un model de urmat pentru milioane de egipteni, care l-au supranumit 'creatorul de fericire'."

Salariul uriaș pe care Salah îl vrea pentru a-și prelungi contractul cu Liverpool

La 29 de ani, Mohamed Salah este într-o formă uluitoare la Liverpool în acest sezon. El are o medie mai bună de un gol pe meci, din moment ce a marcat deja 15 goluri în Premier League și Liga Campionilor în 12 partide susținute până acum. Apogeul primei părți a sezonului l-a atins duminică, pe Old Trafford, când a marcat nu mai puțin de 3 goluri în derby-ul cu Manchester United, într-o victorie șocantă obținută de Liverpool cu 3-0.
Pe lângă evoluția fabuloasă pe Old Trafford, unde a oferit și o pasă decisivă, atacantul egiptean a crescut presiunea asupra proprietarilor Fenway Sports Group, insistând că vrea să-și termine cariera la Anfield. Football Insider a citat o sursă care susține că proprietarii din SUA vor trebui să depună eforturi extreme pentru a-și păstra omul vedetă în lot și după 2023.
Șefii de pe Anfield sunt conștienți că vor trebui nu numai să îl facă pe Salah cel mai bine plătit jucător din istoria clubului pentru a-l păstra, dar și să-l catapulteze în clasamentul mondial al câștigătorilor. Sursa citată spune că Ramy Abbas, reprezentantul jucătorului, solicită un contract în valoare de 500.000 de lire sterline pe săptămână pentru atacant.
Pretențiile sunt întărite de evoluțiile din ultima vreme. Mo Salah a marcat în 10 meciuri consecutive pentru Liverpool. Privirile se va îndrepta acum spre Boston, unde vor fi luate deciziile cheie cu privire la cât de departe va ajunge clubul pentru a-și păstra vedeta. Un acord între cele două părți este încă departe.
Deocamdată, Liverpool a convenit o serie de noi acorduri la începutul sezonului, inclusiv prelungiri de contract pentru Virgil van Dijk, Alisson Becker, Jordan Henderson, Fabinho, Trent Alexander-Arnold și Andrew Robertson.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Câștigă campioana Mondială grupa D? Franța, misiune teoretic ușoară
18/11/2022 LA 11:04
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27