Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii

Nicu Savin

Publicat 17/05/2022 la 11:03 GMT+3

Arsenal a pierdut aproape orice șansă de a termina pe locul 4 în Premier League, după ce a pierdut cu 2-0 pe terenul lui Newcastle, în penultima etapă. Frustrarea e la cote maxime în tabăra echipei de pe Emirates, iar Granit Xhaka a avut un discurs dur la adresa coechipierilor săi, insinuând că mulți dintre ei nu merită să joace la un asemenea nivel.

Rezumatul partidei dintre Newcastle și Arsenal, câștigată de "coțofene" cu 2-0

Arsenal părea desprinsă de Tottenham, în urmă cu câteva săptămâni, în lupta pentru locul 4 din Premier League. Echipa de pe Emirates era aproape de revenirea în Champions League după o pauză de 6 ani, iar entuziasmul era uriaș.
Din nefericire pentru "tunari" finalul de sezon s-a transformat într-un coșmar și formația lui Arteta are nevoie de o minune pentru a termina în fața marii rivale din nordul Londrei. Declinul a început la mijlocul săptămânii trecute, când Spurs a surclasat-o pe Arsenal în derby, iar acel eșec parcă a turnat plumb în ghetele jucătorilor lui Arteta. Aceștia au făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale sezonului la Newcastle, unde au pierdut cu 2-0 și și-au compromis în mare măsură șansele la locul 4.
Citește și:

Granit Xhaka și-a distrus coechipierii după meciul cu Newcastle

Frustrarea a fost uriașă în tabăra lui Arsenal după meciul de pe St.James Park, iar Mikel Arteta a avut un discurs dur la adresa jucătorilor săi. În plus, Granit Xhaka a turnat gaz pe foc printr-o serie de declarații acide la adresa propriilor coechipieri. În mod normal, liderii unui vestiar îi protejează pe jucătorii mai tineri atunci când aceștia au evoluții mai slabe, dar elvețianul a răbufnit și a menționat că unii dintre coechipierii ar face mai bine să stea acasă dacă nu se simt pregătiți pentru astfel de meciuri.
"Este dificil să găsești cuvintele potrivite. Din primul minut până în ultimul nu am meritat să fim pe teren.Nu vă pot explica de ce. Nu am făcut ceea ce era în planul de joc, nu l-am ascultat pe antrenor. Ceea ce s-a întâmplat a fost o performanță dezastruoasă. Nu meriți să joci în Liga Campionilor și nici măcar în Europa League cu asemenea prestație.
Dacă cineva nu este pregătit pentru un asemenea joc, să stea acasă. Nu contează ce vârstă ai.Dacă ești nervos, stai pe bancă sau stai acasă. Avem nevoie de oameni care să lupte pentru mingi, să vină aici și să se joace. Era unul dintre cele mai importante jocuri pentru noi. Am dezamăgit oamenii care au venit aici să ne susțină. Îmi pare rău pentru ei, nu am alte cuvinte.", a spus Xhaka, citat de Daily Mail.
Arsenal era la mâna ei în perspectiva calificării în Champions League. În cazul unui succes la Newcastle legat de unul cu Everton în ultima etapă, echipa lui Arteta ar fi terminat pe locul 4. Înfrângerea de aseară anulează aproape orice speranță pentru fanii "tunarilor" de a-și vedea echipa în competiția supremă din fotbalul european.
Singurul scenariu în care Arsenal ar termina pe 4 ar fi o victorie cu Everton și o înfrângere a lui Spurs cu Norwich, formație deja retrogradată. Dacă echipa lui Conte va remiza la Norwich și Arsenal ar învinge-o pe Everton, cele două mari rivale din nordul Londrei vor termina la egalitate de puncte, dar Spurs va fi pe 4, deoarece are în acest moment un golaveraj mult superior (+24, dață de +9 al lui Arsenal).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo