Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Schimbare majoră în pregătirea arbitrilor din Premier League, după o propunere făcută de Ralf Rangnick

Alex Masgras

Publicat 29/03/2022 la 16:38 GMT+3

Ralf Rangnick, antrenorul interimar al lui Manchester United, a venit cu o sugestie în ceea ce privește relația dintre arbitrii și jucătorii din Premier League. În curând, oficialii englezi ar urma să se antreneze alături de echipele din Anglia, pentru a crea o relație mai bună între aceștia.

Michael Oliver signals no goal to Aston Villa after a VAR check

Credit imagine: Getty Images

Arbitrii din Premier League pot avea parte de o pregătire diferită față de cum erau obișnuiți, începând cu sezonul următor. La o întâlnire a antrenorilor cu Mike Riley, șeful arbitrajului din Anglia, Ralf Rangnick, antrenorul interimar al lui Manchester United, a venit cu o propunere interesantă.
Antrenorul german a sugerat ca arbitrii din Premier League să se antreneze alături de echipe, lucru care le-ar permite acestora să îi cunoască mai bine pe jucători, decât să se vadă doar la partidele oficiale. Potrivit Daily Mail, această idee a fost și pe placul celorlalți antrenori din Premier League.
Acum, ideea lui Rangnick este analizată de PGMOL, forul care conduce arbitrajul din Anglia, fiind șanse mari ca aceasta să fie implementată începând cu sezonul viitor. Detaliile urmează să fie puse la punct, dar ideea principală este ca arbitrii să se antreneze alături de jucători pentru a îmbunătăți relația cu aceștia și pentru a combate anumite prejudecăți.
Citește și:

Mai mulți antrenori sunt nemulțumiți de VAR

Chiar și după implementarea sistemului VAR, problemele de arbitraj din Premier League nu au dispărut. La aceeași întâlnire, Jurgen Klopp, Frank Lampard, Dean Smith sau Graham Potter s-au numărat printre antrenorii care au cerut arbitrii care să oficieze exclusiv din cabina VAR, ceea ce ar duce la o mai bună pregătire a oficialilor respectivi.
De asemenea, se caută soluții și în cazul offside-urilor întârziate, atunci când arbitrii asistenți ridică fanionul mult mai târziu decât ar trebui să o facă. Antrenorii s-au plâns de faptul că sunt multe offside-uri evidente, dar asistenții preferă să ridice fanionul la finalul fazei respective.
O altă cerere a antrenorilor a fost legată de discuțiile de 30 de minute dintre aceștia și arbitrii. De la începutul pandemiei, aceste discuții nu au mai avut loc, dar urmează să își facă revenirea, făcând parte din procesul de revenire la normal post-Covid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo