Golurile anulate în urma unor poziții de offside milimetrice devin istorie în Premier League! Cel puțin asta speră oficialii englezi, după ce sezonul trecut au existat mai multe controverse legate de pozițiile de offside și de modul în care acestea sunt judecate de către cei din camera VAR.
Jucătorii din Premier League au fost informați în legătură cu noile proceduri legate de sistemul VAR. Mike Riley, șeful arbitrilor din Anglia, spune că oficialii Premier League au ținut cont de nemulțumirile jucătorilor, antrenorilor, dar și ale fanilor, în ceea ce privește judecarea fazelor din Premier League în sezonul trecut.

O linie mai groasă vine în ajutorul atacanților

Premier League
Hoții i-au spart casa unui jucător de la United în timpul meciului cu Brentford! Familia s-a ascuns
ACUM 2 ORE
Când vine vorba de offside, oficialii din Premier League vor folosi aceeași linie subțire pentru a stabili poziția atacantului, dar vor adăuga și o linie mai groasă. În cazul în care linia groasă acoperă linia subțire, se va da credit atacului. Oficialii Premier League speră astfel să nu mai existe situații în care să fie nevoiți să anuleze golurile atacanților care aveau în offside doar partea superioară a mâinii. Potrivit celor de la Dailymail, nu mai puțin de 20 de goluri ar fi fost validate în sezonul trecut dacă s-ar fi folosit noua interpretare.
https://i.eurosport.com/2021/08/04/3193486.jpg
De asemenea, oficialii Premier League i-au anunțat pe jucători că în ceea ce privește loviturile de pedeapsă, acestea nu vor mai fi acordate în urma celor mai mici contacte și că penalty-urile nu se vor mai acorda așa ușor.
"Am petrecut foarte mult timp discutând cu cluburile, jucătorii, antrenorii și cu reprezentanții fanilor pentru a îmbunătăți arbitrajul din Premier League. Vrem să le dăm cât mai multă libertate jucătorilor și să avem partide cât mai cursive. E adevărat că offside-urile milimetrice țineau de noi, cei din cabina VAR, dar jucătorii trebuie să știe că VAR nu va interveni la fazele banale", a spus potrivit Daily Mail Mike Riley, șeful arbitrilor din Premier League.
Sezonul 2021/2022 din Premier League va începe pe 13 august iar întreaga stagiune va fi transmisă în direct pe Eurosport.
Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
ACUM 8 ORE
Premier League
Un meci al lui Arsenal din Premier League, anchetat! Suma uriașă care s-a pariat pe un avertisment
ACUM 9 ORE