Nu mai puțin de 22 de partide din Premier League au fost amânate în acest sezon din cauza faptului că anumite echipe nu au putut pune 13 jucători pe foaia de joc. În curând, regulile din campionatul englez se vor schimba, după ce mai multe echipe s-au declarat nemulțumite de numărul mare de amânări din prima ligă din Anglia.
Potrivit Daily Mail, cluburile trebuie să facă dovada a cel puțin patru teste pozitive în cadrul lotului pentru a putea cere amânarea unei partide, iar 18 echipe din Anglia susțin această idee. În acest moment, o echipă poate cere amânarea în cazul în care nu se poate prezenta cu 13 jucători de câmp plus un portar.
Această regulă a iscat mai multe discuții în Anglia. Pe lângă jucătorii infectați cu Covid-19, echipele cer amânarea și din cauza jucătorilor accidentați sau care sunt plecați la echipele naționale, Cupa Africii pe Națiuni fiind în desfășurare, până pe 6 februarie.
Premier League
Nici virusul nu-i mai dă fiori lui Antonio Conte în drumul spre Liga Campionilor
ACUM 10 ORE
De asemenea, în cazul în care o echipă are patru teste pozitive în lot, nu înseamnă că partida următoare va fi amânată în mod automat, ci va fi unul dintre criterii, decizia urmând a fi luată de către Premier League.
Citește și:

Diferențe uriașe de partide între echipele din Premier League

Amânările din Premier League au dat peste cap programul echipelor, iar în acest moment, clasamentul nu arată, cu adevărat, realitatea din teren. Cea mai mare diferență este între Burnley, care a disputat până acum doar 18 partide, în timp ce Chelsea este echipa cu cele mai multe meciuri disputate până acum, 24 la număr.
Echipa lui Thomas Tuchel are însă poate cel mai mult de suferit. După ce a pierdut puncte importante în ultima perioadă, Chelsea riscă să piardă poziția a treia, deoarece echipele din urma sa au două, trei sau chiar patru restanțe.
Premier League a intrat în pauza de iarnă până pe 5 februarie 2022. Până atunci se vor desfășura partide ale echipelor naționale din America de Sud (CONMEBOL), America de Nord și Centrală (CONCACAF), Asia (AFC) și Oceania (OFC). De asemenea, în această perioadă se desfășoară și Cupa Africii pe Națiuni, cu finala programată pe 6 februarie. În ultima vreme s-a vehiculat varianta disputării unor restanțe în această perioadă, dar oficialii Premier League au anunțat că nu au, pentru moment, astfel de planuri.
Premier League
Regretele lui Ralf Rangnick la Manchester United! Ce a declarat înaintea ultimei etape
ACUM 10 ORE
Premier League
Pep Guardiola, înaintea ultimei etape din Premier League: "E un privilegiu"
ACUM 11 ORE