Sean Dyche a fost demis în această dimineață din funcția de antrenor al lui Burnley. Astfel, managerul de 50 de ani părăsește echipa la care și-a petrecut ultimiii aproape 10 ani. Deși este total surprinzătoare, decizia șefilor grupării de pe Turf Moor a fost luată ca o încercare disperată de a crea un șoc la echipă, în speranța salvării de la retrogradare.
Burnley este pe locul 18 în Premier League după 30 de partide jucate, fiind la 4 puncte în spatele lui Everton, ocupanta primului loc care asigură rămânerea pe prima scenă.
"Burnley Football Club poate confirma că s-a despărțit de antrenorul Sean Dyche, asistenții Ian Woan și Steve Stone și antrenorul portarilor Billy Mercer.Dyche a fost cel mai longeviv antrenor din Premier League, conducând echipa timp de nouă ani și jumătate, într-o perioadă care va deveni una dintre cele mai de succes din istoria clubului.
Premier League
Se prefigurează cel mai mare scandal din ultimul timp, în Premier League!
21/05/2022 LA 08:45
În acest timp, echipa a fost promovată de două ori în Premier League, a obținut două clasări în prima jumătate a ierarhiei și s-a calificat în Europa pentru prima dată în 51 de ani", a fost comunicatul emis de cei de la Burnley.
Citește și:

Sean Dyche era cel mai longeviv antrenor din Premier League

Sean Dyche a ajuns pe banca lui Burnley în octombrie 2012. În prealabil, el antrenase un sezon la Watford. La primul sezon complet petrecut la Burnley, Dyche a condus echipa către promovarea directă în Premier League, ceea ce la vremea respectivă a fost o oarecare surpriză, deoarece bugetul clubului era mult inferior altor formații din Premier League.
Impactul cu fotbalul mare din Anglia a fost puternic, iar Burnley a retrogradat după numai un an. Dyche a fost însă păstrat și a reușit din nou promovarea în sezonul 2015-12016, echipa terminând pe primul loc în Championship. De atunci, Burnley a rămas permanent pe prima scenă, Poate cea mai amre realizare a lui Dyche la Burnley a fost calificarea echipei în Europa League în sezonul 2018-2019. Echipa a fost eliminată în play-off de Olimpiakos, dar revenirea în cupele europene după o pauză de 50 de ani a fost o adevărată sărbătoare pentru fani.
Președintele Alan Pace a ținut să-i mulțumească lui Sean Dyche pentru ceea ce a făcut pentru Burnley,s coțând în evidență faptul că a reprezentat mai mult decât un antrenor pentru club în ultimii 10 ani: "În primul rând, doresc să-i mulțumesc sincer lui Sean și personalului său pentru realizările avute la club în ultimul deceniu. În perioada petrecută pe Turf Moor, Sean a avut un merit atât pe teren, cât și în afara terenului, a fost respectat de jucători, personal, suporteri și întreaga comunitate de fotbal în general".
În urma demiterii lui Dyche, statutul de cel mai longevic antrenor din Premier League îi revine lui Jurgen Klopp, care este din 2015 pe banca lui Liverpool.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
Premier League
Westwood, accidentare groaznică în West Ham-Burnley! Vlasic, cel care l-a lovit, a început să plângă
17/04/2022 LA 15:42