Antrenorii și jucătorii din Premier League sunt îngrijorați înaintea partidelor din perioada sărbătorilor de iarnă. Nemulțumirile acestora sunt legate de programul încărcat din această perioadă, în condițiile în care foarte multe echipe au avut probleme cu infectările cu Covid-19.
Aceștia sunt de părere că sunt puși într-o situație dificilă, aceea de a juca trei partide într-o perioadă foarte scurtă de timp, de pe 26 decembrie, de Boxing Day, până pe 2 ianuarie. Regulile din Premier League spun că echipele trebuie să joace dacă au la dispoziție 14 jucători apți. O primă ședință va avea loc la ora 16:00 (18:00, ora României), cu cei 20 de antrenori, urmând ca în cea de a doua să se întâlnească cei 20 de căpitani ai echipelor.
Premier League
Care transfer a fost cel mai inspirat? Analiza vedetelor Jota, Sancho, Grealish și Lukaku
ACUM 2 ORE

Antrenorii vor 5 schimbări pe meci, jucătorii vor să fie consultați când se iau decizii

Jucătorii din Premier League sunt deranjași de faptul că nu au fost consultați în ultima perioadă, în contextul în care cazurile de Covid-19 au crescut alarmant în Anglia. Ei sunt de părere că ar trebui să aibă un cuvânt de spus în deciziile care se iau și îi afectează în mod direct.
De asemenea, antrenorii doresc să aibă, din nou, 5 schimbări la dispoziție. La începutul sezonului, International Football Association Board (IFAB), organizația care se ocupă cu legile jocului, a lăsat la latitudinea ligilor opțiunea de folosi 5 schimbări pe partidă, dar Premier League a rămas la 3 schimbări.
La începutul pandemiei, echipelor din Premier League li s-a permis să efectueze câte 5 schimbări, iar antrenori precum Jurgen Klopp sau Pep Guardiola cer ca această regulă să revină în prima ligă engleză cu efect imediat. Și Thomas Tuchel, antrenorul lui Chelsea, a vorbit despre beneficile acestei reguli, după victoria din sferturile Cupei Ligii Angliei cu Brentford, scor 2-0. Acesta a efectuat 5 modificări în repriza a doua a partidei, iar Chelsea a beneficiat de acest lucru, obținând calificarea în semifinalele competiției:
"Știam acest lucru, că avem la dispoziție 5 schimbări. Am avut 5 schimbări importante, cu multă calitate și prospețime, ne-au ajutat foarte mult. Este o regulă de care avem nevoie", a spus Thomas Tuchel.
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
Premier League
Tottenham a "intrat în panică". Antonio Conte s-a înfuriat, iar acum vrea un jucător de la Juventus
ACUM 4 ORE
Premier League
Șeicii de la Newcastle au pus ochii pe încă un jucător de la Atletico Madrid! Reacția lui Simeone
ACUM 4 ORE