Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ședințe în Premier League! Antrenorii și căpitanii se întâlnesc astăzi pentru a discuta despre programul încărcat

Alex Masgras

Publicat 23/12/2021 la 10:15 GMT+2

Astăzi vor avea loc două ședințe în Premier League. Antrenorii și căpitanii celor 20 de echipe din prima ligă engleză se vor întâlni și vor discuta despre programul încărcat din timpul sărbătorilor de iarnă și despre bunăstarea jucătorilor, în contextul numărului ridicat de infectați cu Covid-19 din ultima perioadă.

A general view of the Hi Vis Nike Flight match ball on the pitch during the Premier League match between Southampton and Aston Villa at St Mary's Stadium on November 05, 2021 in Southampton, England.

Credit imagine: Getty Images

Antrenorii și jucătorii din Premier League sunt îngrijorați înaintea partidelor din perioada sărbătorilor de iarnă. Nemulțumirile acestora sunt legate de programul încărcat din această perioadă, în condițiile în care foarte multe echipe au avut probleme cu infectările cu Covid-19.
Aceștia sunt de părere că sunt puși într-o situație dificilă, aceea de a juca trei partide într-o perioadă foarte scurtă de timp, de pe 26 decembrie, de Boxing Day, până pe 2 ianuarie. Regulile din Premier League spun că echipele trebuie să joace dacă au la dispoziție 14 jucători apți. O primă ședință va avea loc la ora 16:00 (18:00, ora României), cu cei 20 de antrenori, urmând ca în cea de a doua să se întâlnească cei 20 de căpitani ai echipelor.

Antrenorii vor 5 schimbări pe meci, jucătorii vor să fie consultați când se iau decizii

Jucătorii din Premier League sunt deranjași de faptul că nu au fost consultați în ultima perioadă, în contextul în care cazurile de Covid-19 au crescut alarmant în Anglia. Ei sunt de părere că ar trebui să aibă un cuvânt de spus în deciziile care se iau și îi afectează în mod direct.
De asemenea, antrenorii doresc să aibă, din nou, 5 schimbări la dispoziție. La începutul sezonului, International Football Association Board (IFAB), organizația care se ocupă cu legile jocului, a lăsat la latitudinea ligilor opțiunea de folosi 5 schimbări pe partidă, dar Premier League a rămas la 3 schimbări.
La începutul pandemiei, echipelor din Premier League li s-a permis să efectueze câte 5 schimbări, iar antrenori precum Jurgen Klopp sau Pep Guardiola cer ca această regulă să revină în prima ligă engleză cu efect imediat. Și Thomas Tuchel, antrenorul lui Chelsea, a vorbit despre beneficile acestei reguli, după victoria din sferturile Cupei Ligii Angliei cu Brentford, scor 2-0. Acesta a efectuat 5 modificări în repriza a doua a partidei, iar Chelsea a beneficiat de acest lucru, obținând calificarea în semifinalele competiției:
"Știam acest lucru, că avem la dispoziție 5 schimbări. Am avut 5 schimbări importante, cu multă calitate și prospețime, ne-au ajutat foarte mult. Este o regulă de care avem nevoie", a spus Thomas Tuchel.
Program Premier League 26-27 decembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo