Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sfârșitul nr. 9? "Îmi pare rău, Cristiano, dar să stai în față pur și simplu nu mai este cool"

Andrei Nicolae

Actualizat 25/10/2021 la 14:34 GMT+3

Peter Crouch, un fost atacant de careu printre altele la Liverpool și Tottenham, se teme pentru "existența" jucătorului nr. 9, așa cum a fost și el. Fostul component al naționalei Angliei a evidențiat că aripile zburătoare și muncitoare ale lui Manchester City, Liverpool și Chelsea sunt acum marcatorii la modă în această nouă eră.

Cristiano Ronaldo (r.) und Bruno Fernandes gingen gegen den FC Liverpool am Sonntag beim 0:5 völlig unter

Credit imagine: Getty Images

Manchester United – Liverpool s-a încheiat duminică seara cu un incredibil 0-5, care a provocat un val de reacții în fotbalul mare și în special în Anglia. Ole Gunnar Solskjaer, Paul Pogba, Luke Shaw, Cristiano Ronaldo sunt puși la zid după întâlnirea pe Old Trafford.
Într-un editorial publicat de Daily Mail, Peter Crouch (40 ani), un atacant cu peste 200 de goluri în carieră și 42 de selecții în naționala Angliei, a venit cu o abordare foarte interesantă după tot ce s-a întâmplat în derby-ul amintit. Un meci în care Manchester United nu a fost în același trend cu marile rivale la titlu.

Sfârșitul nr. 9? "Îmi pare rău, Cristiano, dar să stai în față pur și simplu nu mai este cool"

După cum a remarcat sursa citată, Chelsea și Manchester City au marcat 11 goluri fără un clasic nr. 9 pe teren. Phil Foden a strălucit într-un rol "nouă fals” în victoria confortabilă a lui City cu 4-1 la Brighton. Chelsea a marcat de 7 ori cu Norwich, cu Mount, Hudson-Odoi și Havertz în ofensivă. Apoi, Mohamed Salah a realizat un hattrick din poziție de aripă împotriva echipei Manchester United.
"Este o veste proastă pentru atacanții ca mine... Și chiar și pentru legendarul Cristiano Ronaldo", a Peter Crouch
"Toate se schimbă cu această rubrică, oameni buni. Portarii sunt grozavi, iar atacanții sunt lăsați într-o epocă trecută. Da, ați citit bine și da, eu sunt încă Peter Crouch. Săptămâna trecută am dedicat o secțiune excelentului Edouard Mendy și modului în care portarii devin și mai importanți pentru potențialele echipe câștigătoare de titlu.
Acum, după ce le-am urmărit pe Chelsea și Manchester City înscriind 11 goluri, fără un vârf, te face să te întrebi dacă putem începe să etichetăm poziția atacanților ca fiind doar ceva la modă la nivelul elitei. S-a schimbat fotbalul sau eu? Răspunsuri pe Twitter, vă rog...
Eram faimoși pentru asta în Anglia, acel rol nr. 9. În zilele noastre, totuși, te uiți în jurul academiilor și toți vor să joace în acele poziții de aripă. Ele sunt locurile pline de farmec din echipă, este la modă să marchezi golurile din aceste poziții.
A sta în față, pur și simplu, nu mai este la modă și aceasta este o problemă dezbătută în jurul lui Manchester United în acest sezon, după sosirea lui Cristiano Ronaldo. Lucrurile se schimbă, noi epoci vin repede peste noi, deși cu siguranță există o parte din mine care este puțin tristă. Sunt nostalgic și bătrân acum.
Oamenii pe care i-am admirat în timp ce eu am crescut au fost, evident, cei de modă veche, prin excelență: Dion Dublin, Alan Shearer, Les Ferdinand, brazilianul Ronaldo. Fotbaliști supremi.
Mă întorc la acele combinații ale lui Niall Quinn și Kevin Phillips, Andy Cole și Peter Beardsley. Genul pe care l-am avut eu și Jermain Defoe. S-au stins. Acei doi oameni, de acolo de sus, hrănindu-se unul pe altul.
Crouch - Defoe

"Vârful nu obișnuia să se implice prea mult la pressing"

Există mult mai multă cerere pentru marcatori în jocul modern. De obicei, în această poziție, acum avem aripi rapide și puternice, în fiecare echipă. Vârful nu obișnuia să se implice prea mult la pressing, dar când te uiți la Liverpool și îi vezi pe Roberto Firmino, Mohamed Salah și Sadio Mane, plus Diogo Jota când e titular, rolurile s-au modificat enorm.
Este la fel și cu Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Phil Foden și alții de la City. Toți muncesc atât de mult și de aceea a existat acest val de critici pentru anumiți jucători, care doar marchează goluri acum. Manchester City este cea mai bună echipă din ligă de când a venit Pep Guardiola și ritmul de muncă pe care îl au fac din ei o echipă atât de formidabilă.
De la Barcelona lui Guardiola, cea mai bună echipă a epocii, a început totul, nu-i așa? Toată lumea a încercat să imite stilul și acum ne uităm la numărul de goluri pe care aripile îl pot atinge", a evidențiat Peter Crouch.
Cristiano Ronaldo joacă în rolul numărului 9 la Manchester United, poziție pe care nu prea o agreează.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo