Steven Gerrard (41) va debuta în Premier League ca manager pe data de 20 noiembrie, pe Villa Park, într-o partidă cu Brighton. Stevie G nu a ascuns niciodată faptulcă vrea să antreneze Liverpool, după ce a adunat 504 meciuri ca jucător pentru "cormorani" și probabil va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp când germanul va pleca de la echipă.
Legenda lui Liverpool a ajuns însă la o lună distanță de a reveni ... pe Anfield! Deocamdată în calitate de adversar. Cu siguranță că toată Anglia va aștepta însă partida dintre Liverpool și Aston Villa, programată în 11 decembrie, în cadrul etapei a 16-a din Premier League.
Premier League
Petr Cech și-a pierdut slujba la Chelsea, iar reacțiile au venit: "Mi-e frică de acești proprietari"
27/06/2022 LA 11:41

Steven Gerrad îi înfruntă pe Pep Guardiola, Brendan Rodgers și Jurgen Klopp în primele 5 meciuri

Până la confruntarea cu Jurgen Klopp, Steven Gerrard se va "încălzi" cu alte două confruntări de top la nivelul băncilor tehnice, cu Pep Guardiola (în Aston Villa – Manchester City, 30 noiembrie) și Brendan Rodgers (în Aston Villa – Leicester în 5 decembrie). Ultimul i-a fost antrenor la Liverpool în perioada 2012-2015. Între partidele cu Brighton și Manchester City, Stevie G va mai avea o confruntare a managerilor cu Patrick Vieira în disputa Crystal Palace – Aston Villa. Așadar, noul manager al celor de pe Villa Park are un program mai mult decât complicat, având în vedere și situația din clasament, locul 16, cu 10 puncte, cu 2 mai mult decât prima formație aflată azi în zona retrogradării.
https://i.eurosport.com/2019/03/07/2538335.jpg
Aston Villa l-a pus pe Gerrard încă de la început în fruntea listei de posibili înlocuitori ai lui Dean Smith, dar a avut și variante alternative. Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, respectiv Kasper Hjulmand, selecționerul Danemarcei, însă ambii și-au manifestat dorința de a continua munca pe care o au în plină desfășurare și de a-și conduce echipele la mondialul din Qatar.

Stevie G va primi și buget de transferuri dacă va fi nevoie

Stevie G o preia pe Villa după o serie de 5 înfrângeri la rând. Totuşi, nu ar trebui să aibă vreo emoţie în privinţa retrogradării, deşi acesta e obiectivul impus de şefi pentru sezonul actual. Lotul e unul foarte puternic, chiar dacă plecarea lui Grealish la City a lăsat un gol care nu a fost încă umplut. Dean Smith, fostul antrenor, i-a adus pe Buendia şi Bailey pentru a-l face uitat pe internaţionalul englez, dar aceştia au avut perioade grele, fiind mai mult accidentaţi. Ca atare, nu au putut să îşi ajute foarte mult echipa (este şi cazul lui Danny Ings, care este în prezent pe lista indisponibililor). În concluzie, chiar dacă Villa a dezamăgit în ultimele etape şi a coborât mult în clasament, poziţia ocupată e mai degrabă apanajul absenţelor şi al circumstanţelor, nicidecum al valorii lotului.
Dintr-un alt punct de vedere, Aston Villa este fostă câştigătoare de Cupa Campionilor, are stabilitate financiară, iar dacă Gerrard va avea nevoie, cu siguranță va mai primi jucători în perioada de mercato din luna ianuarie.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Petr Cech pleacă și el de la Chelsea: "Am simțit că acesta este momentul potrivit să plec"
27/06/2022 LA 11:07
Premier League
Liverpool, 34 de milioane de lire sterline pentru un mijlocaș de la Porto! Cât cer portughezii
26/06/2022 LA 10:56