Steven Gerrard nu a putut rezista tentației de a antrena în Premier League și a acceptat oferta celor de la Aston Villa, club pentru care a semnat astăzi. Cu siguranță că decizia nu a fost una ușoară pentru tânărul antrenor, deoarece a trebuit să plece de la Rangers în plin sezon.
Mesajul lui Gerrard față de fostul său club a fost unul emoționant, iar șefii de pe Ibrox au părut și ei că înțeleg decizia. Până la urmă, Gerrard a fost omul care a facut-o campioană pe Rangers după 10 ani și a readus-o în prim planul fotbalului european, astfel că aceste performanțe nu pot fi trecute cu vederea.
Cu toate astea, fanii lui Rangers nu îl iară pe tehnician pentru gestul său. Deși majoritatea i-au mulțumit pentru ceea ce a făcut în cei 3 ani petrecuți pe Ibrox Park, imaginea generală e că Gerrard le-a ieșit repede de la suflet fanilor pentru că a plecat brusc.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
Suporterii au împânzit internetul cu fel de fel de mesaje prin care-și arată antipatia față de fostul antrenor al echipei, unele dintre ele demonstrând cât de ușor poți să treci în fotbal de la statutul de idol la cel de renegat.
"Aș dori să-i mulțumesc pentru ceea ce a făcut pentru marele nostru club, dar nu-l voi ierta niciodată că ne-a părăsit în acest moment și mi-am pierdut tot respectul pentru el acum. NIMENI nu este mai mare decât clubul.", a scris un fan pe Twitter.
"A plecat înainte de un meci decisiv în Europa League și a unei semifinale de Cupa Ligii. Dar știam de la început că loialitatea lui nu este pentru Rangers. Îmi doresc pe cineva care să iubească cu adevărat clubul ăsta.", a menționat un alt suporter.
"Nu trebuia să facă asta în acest moment al sezonului. Un șarpe absolut. Sper că vei retrograda", a fost mesajul unul alt fan.
Citește și:

CINE VINE LA RANGERS ÎN LOCUL LUI GERRARD?

Totul s-a desfăşurat pe repede înainte, în contextul în care Villa îl avea weekendul trecut pe Dean Smith la cârmă, astfel că oficialii lui Rangers nu au avut încă timp să negocieze serios cu niciun posibil înlocuitor.
Totuşi, presa scoţiană vorbeşte despre 3 alternative pentru a-i conduce mai departe pe Ianis Hagi&Co: Russell Martin, Alex Neil şi Derek Mcinnes.
Russell Martin pare cea mai plauzibilă variantă, tehnicianul de 35 de ani transformând-o pe Swansea de la începutul acestui sezon, de când a fost numit pe banca tehnică a "lebedelor". Deşi rezultatele nu au fost neapărat excepţionale, Swansea a practicat un fotbal foarte atrgător din punct de vedere estetic. Martin e extrem de preocupat de organizarea jocului şi imprimă un stil ofensiv formaţiei din Championship, fiind văzut un antrenor foarte asemănător cu Stevie G. Deşi are doar 35 de ani, Russel Martin şi-a luat prima licenţă de antrenor la 22, fiind mereu preocupat de latura tactică a meciurilor. Fost fundaş, Martin a evoluat pentru Rangers o scurtă perioadă, fiind împrumutat de Norwich în 2018.
Alex Neil (40 de ani) a impresionat în startul carierei, la Hamilton, ducându-şi echipa până în play-off-ul campionatului Scoţiei. Performanţele excelente la o vârstă fragedă l-au dus la Norwich, unde mai degrabă a dezamăgit, pentru ca apoi, la ultima echipă antrenată - Preston North End - să aibă o rată de victorii de doar 37%. Totuşi, la ultimele două formaţii nu a avut un lot competitiv, astfel că rezultatele nu sunt neapărat foarte relevante pentru valoarea lui Neil ca antrenor.
În sfârşit, Derek Mcinnes este antrenorul cu cea mai mare experienţă. Fost jucător al lui Rangers la mijlocul anilor '90, acesta este şi cel mai bătrân dintre tehnicienii luaţi în calcul de conducerea de pe Ibrox. Fostul mijlocaş vine după 8 ani la Aberdeen, pe care a dus-o spre câştigarea Cupei Ligii Scoţiei. Cu el la timonă, fosta echipă a lui Alex Ferguson a fost mereu între primele în Scoţia, dar nu s-a putut lupta cu Rangers şi Celtic.
Evident, în contextul în care până aseară oficialii lui Rangers au sperat că Gerrard nu va pleca, nu e exclus să apară şi alte variante pentru banca tehnică, poate unele cu rezonanţă mai mare.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Steven Gerrard, managerul care încă nu și-a depășit condiția. Motivele demiterii de la Aston Villa
21/10/2022 LA 11:33
Premier League
Un fost antrenor din Premier League le-a închis ușa celor de la Aston Villa! Dezvăluirea englezilor
21/10/2022 LA 09:32