Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Steven Gerrard, tot mai aproape de Aston Villa! Singurul impediment din calea mutării

Nicu Savin

Publicat 10/11/2021 la 19:44 GMT+2

Steven Gerrard este dorit cu insistență de Aston Villa, iar șansele ca mutarea să devină realitate sunt tot mai mari. Presa engleză anunță la unison că managerul lui Rangers s-a decis să facă acum pasul către Premier League și nu rămâne decât să-și încheie socotelile cu actualul său club pentru ca totul să se oficializeze.

Steven Gerrard has been confirmed as the new Aston Villa boss

Credit imagine: Getty Images

După ce a cucerit titlul cu Glasgow Rangers în sezonul trecut și a avut un parcurs bun în Europa, cota lui Steven Gerrard a crescut enorm. De fiecare dată când o echipă din Premier League a rămas făcă antrenor, numele lui Steven Gerrard a apărut de fiecare dată pe tapet.
Așa s-a întâmplat de curând în cazurile lui Newcastle sau Aston Villa. Dacă actualul manager al lui Ianis Hagi la Rangers a refuzat oferta miliardarilor saudiți de la Newcastle, se pare că acest lucru nu se va mai repeta în cazul celei venite dinspre Villa Park.
Cel puțin așa susțin majoritatea publicațiilor de renume din Anglia, care scriu că numirea lui Gerrard pe banca lui Aston Villa e doar o chestiune de timp. Englezul și-ar fi dat deja acordul verbal și nu rămâne decât să-și rezilieze contractul cu Rangers.
Aici ar putea apărea anumite probleme, deoarece Rangers nu vrea să-l piardă pe actualul antrenor, mai ales că acesta ar pleca de pe Ibrox cu întreg staff-ul. Șefii lui Villa sunt însă dispuși să facă totul pentru a-l elibera pe Gerrard, inclusiv să-i achite clauza de reziliere, care oricum nu e una de speriat: 2,5 milioane de £.
Citește și:

Steven Gerrard, la un pas să semneze cu Aston Villa

Potrivit Daily Mail, șefii de pe Villa Park sunt extrem de încrezători că-l vor putea anunța pe Gerrard ca noul antrenor în următoarele 48 de ore sau cel târziu la începutul săptămânii viitoare. Gerrard ar fi fost convins de insistența grupării din Birmingham, dar cu siguranță și de proiectul care i-a fost propus.
Visul declarat al lui Gerrard este să o antreneze pe Liverpool, fiind o legendă a acestui club, dar este convins că va mai trebui să aștepte pentru acest lucru cel puțin până în 2024, când contractul lui Klopp va expira, iar germanul a lăsat să se înțeleagă că nu va mai rămâne pe Anfield.
În aceste condiții, Gerrard este conștient că experiența la o echipă mai mică din Premier League îi va prinde foarte bine și îl va ajuta să fie 100% pregătit în momentul când varianta Liverpool va deveni viabilă.
Aston Villa l-a puspe Gerrard încă de la început în fruntea listei de posibili înlocuitori ai lui Dean Smith, dar a avut și variante alternative. Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, respectiv Kasper Hjulmand, selecționerul Danemarcei, însă ambii și-au manifestat dorința de a continua munca pe care o au în plină desfășurare și de a-și conduce echipele la mondialul din Qatar.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo