După ce a cucerit titlul cu Glasgow Rangers în sezonul trecut și a avut un parcurs bun în Europa, cota lui Steven Gerrard a crescut enorm. De fiecare dată când o echipă din Premier League a rămas făcă antrenor, numele lui Steven Gerrard a apărut de fiecare dată pe tapet.
Așa s-a întâmplat de curând în cazurile lui Newcastle sau Aston Villa. Dacă actualul manager al lui Ianis Hagi la Rangers a refuzat oferta miliardarilor saudiți de la Newcastle, se pare că acest lucru nu se va mai repeta în cazul celei venite dinspre Villa Park.
Cel puțin așa susțin majoritatea publicațiilor de renume din Anglia, care scriu că numirea lui Gerrard pe banca lui Aston Villa e doar o chestiune de timp. Englezul și-ar fi dat deja acordul verbal și nu rămâne decât să-și rezilieze contractul cu Rangers.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
Aici ar putea apărea anumite probleme, deoarece Rangers nu vrea să-l piardă pe actualul antrenor, mai ales că acesta ar pleca de pe Ibrox cu întreg staff-ul. Șefii lui Villa sunt însă dispuși să facă totul pentru a-l elibera pe Gerrard, inclusiv să-i achite clauza de reziliere, care oricum nu e una de speriat: 2,5 milioane de £.
Citește și:

Steven Gerrard, la un pas să semneze cu Aston Villa

Potrivit Daily Mail, șefii de pe Villa Park sunt extrem de încrezători că-l vor putea anunța pe Gerrard ca noul antrenor în următoarele 48 de ore sau cel târziu la începutul săptămânii viitoare. Gerrard ar fi fost convins de insistența grupării din Birmingham, dar cu siguranță și de proiectul care i-a fost propus.
Visul declarat al lui Gerrard este să o antreneze pe Liverpool, fiind o legendă a acestui club, dar este convins că va mai trebui să aștepte pentru acest lucru cel puțin până în 2024, când contractul lui Klopp va expira, iar germanul a lăsat să se înțeleagă că nu va mai rămâne pe Anfield.
În aceste condiții, Gerrard este conștient că experiența la o echipă mai mică din Premier League îi va prinde foarte bine și îl va ajuta să fie 100% pregătit în momentul când varianta Liverpool va deveni viabilă.
Aston Villa l-a puspe Gerrard încă de la început în fruntea listei de posibili înlocuitori ai lui Dean Smith, dar a avut și variante alternative. Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, respectiv Kasper Hjulmand, selecționerul Danemarcei, însă ambii și-au manifestat dorința de a continua munca pe care o au în plină desfășurare și de a-și conduce echipele la mondialul din Qatar.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Steven Gerrard, managerul care încă nu și-a depășit condiția. Motivele demiterii de la Aston Villa
21/10/2022 LA 11:33
Premier League
Un fost antrenor din Premier League le-a închis ușa celor de la Aston Villa! Dezvăluirea englezilor
21/10/2022 LA 09:32