Philippe Coutinho a semnat cu Aston Villa, iar clubul din Birmingham a confirmat transferul definitiv al brazilianului de la Barcelona joi seară. Ajuns în iarnă pe Villa Park sub formă de împrumut, Coutinho a avut prestații foarte bune la echipa lui Steven Gerrard în acest an.
Pentru a rămâne la Aston Villa, Coutinho a reunțat la o sumă uriașă de bani. Potrivit The Telegraph, brazilianul va avea un salariu mai mic cu 345,000 de lire sterline pe săptămână în Anglia. La Barcelona, acesta avea un salariu foarte mare, de 470,000 de lire steline pe săptămână, iar sursa citată anunță că salariul de la Aston Villa va fi de aproximativ 125,000 de lire sterline pe săptămână.
Motivul pentru care Coutinho a acceptat acest lucru este legat de faptul că și-a dorit foarte mult să rămână în fotbalul englez, acolo unde a avut parte de cele mai bune momente ale carierei, în perioada în care evolua la Liverpool. Acum, sub comanda fostului său coechipier, Steven Gerrard, Coutinho și-a regăsit forma și a devenit rapid un jucător important pentru noua sa echipă.
Premier League
Man City este campioană, dramatismul a fost la el acasă! Cinci decizii majore în ultima etapă
ACUM 3 ORE
În 16 partide disputate în acest sezon de Premier League, Coutinho a marcat 4 goluri și a oferit 3 pase decisive.
Citește și:

GERRARD, ÎN AL 9-LEA CER DUPĂ CE COUTINHO A SEMNAT CU ASTON VILLA

Steven Gerrard s-a declarat încântat de faptul că îl va avea sub comandă pe fostul său coechipier de la Liverpool şi din vară. Coutinho a semnat o înţelegere pe 4 ani, iar Stevie G e convins că fotbalistul poate reveni la strălucirea din perioada în care evolua pe Anfield.
"Aceasta este o mutare genială pentru Aston Villa. Phil este un model de profesionist și impactul său asupra grupului a fost foarte clar de când ni s-a alăturat, în ianuarie. Prin felul în care se poartă pe teren și în afara terenului, el este, de asemenea, un atu valoros. E un model de urmat pentru jucătorii noștri mai tineri care pot beneficia de experiența lui. Căutăm să construim pentru sezonul viitor, iar prezenţa lui Coutinho e inestimabilă pentru acest obiectiv", a declarat Steven Gerrard după ce s-a confirmat semnarea lui Coutinho.
Premier League
Manchester City este campioana Angliei! Pep Guardiola, direct în istoria Premier League
ACUM 3 ORE
Premier League
Ralf Rangnick: "Nu-l învinovățesc pe Cristiano Ronaldo, dar ... ". Ce îi reproșează portughezului
ACUM 9 ORE