Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tactică sau modestie pură? Ce a declarat Jurgen Klopp despre Guardiola înainte de City - Liverpool

Nicu Savin

Actualizat 08/04/2022 la 18:47 GMT+3

Jurgen Klopp a susținut astăzi conferința de presă premergătoare super-duelului dintre Manchester City și Liverpool, un derby cu implicații majore în lupta pentru titlu. Managerul german a vorbit în termeni elogioși la adresa lui Pep Guardiola, pe care îl consideră cel mai bun antrenor din lume.

Josep Guardiola, Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp și Pep Guardiola sunt printre cei mai buni antrenori din lume. Rivalitatea dintre ei a devenit una acerbă în ultimii ani și puține lucruri îi pot diferenția ca și valoare. Un nou episod care îi va aduce față în față va avea loc duminică, când City și Liverpool se vor duela într-un derby care ar putea decide în mare măsură campioana din Premier League.
La conferința de presă de dinaintea partidei, Jurgen Klopp a vorbit la superlativ despre omologul său, spunând că este cel mai bun antrenor din lume.
"Pep este cel mai bun antrenor din lume și cred că suntem cu toții de acord cu asta. Dacă cineva se îndoiește de el, nu am idee cum s-ar putea întâmpla acest lucru", a spus Klopp, citat de Mirror.
Cel mai probabil, declarația germanului este una sinceră, el având și în trecut numai cuvinte de laudă la adresa lui Guardiola. Totuși, vorbele sale pot fi interpretate și ca o încercare de a muta presiunea în tabăra adversă înaintea meciului de duminică.
Vorbind despre partidă, Klopp a insistat că această nu este una decisivă pentru titlu, însă speră că va fi un meci de calitate: "Mă aștept la un joc bun. Știu că de foarte multe ori nu se întâmplă în astfel de dueluri. Dar ar trebui să fie un duel interesant, pentru că ambele echipe vor totul".

Klopp și Guardiola, comparați de Mario Gotze, un jucător care a lucrat cu ambii antrenori

Mario Gotze este printre puținii fotbaliști care au jucat sub comanda celor doi antrenori. Omul care a adus titlul mondial Germaniei în 2014 a avut un start de carieră impresionant sub comanda lui Klopp, la Dortmund, iar în 2013 a ajuns la Bayern, odată cu Guardiola. Vorbind despre cei doi manageri, mijlocașul și-a manifestat admirația pentru ambii, dar a subliniat plusul pe care îl are Klopp.
"Klopp a avut probabil cel mai mare impact asupra carierei mele. Poate fi prietenul tău, dar poate fi și foarte dur în același timp. Te împinge la performanțe grozave. Așa s-a întâmplat cu mine atunci și acum s-a întâmplat cu Liverpool.Este un manager nu doar pentru jucători, ci pentru toți cei din club, iar în relația unu la unu poate fi atât prieten, cât și șef.
El și Pep Guardiola sunt cei mai importanți antrenori pe care i-am avut în cariera mea.Puterea lui Klopp este să le vorbească jucătorilor într-un anumit fel, să-i ajute. Dar dacă îl întâlnești pe Guardiola în afara terenului, el este un tip grozav. Poți vorbi cu el despre familie, despre lucruri private, este o persoană grozavă.Dar dacă joci în echipa lui, el este foarte exigent. Este un lucru bun pentru că te împinge mult, dar uneori ai nevoie de un unghi diferit ca jucător.", a spus Gotze într-un interviu pentru Daily Mail.
Partida dintre Manchester City și Liverpool va fi duminică, de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Program Premier League 8, 9, 10 aprilie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo