Erik Ten Hag este omul ales de Manchester United pentru funcția de antrenor începând din sezonul viitor. Clubul de pe Old Trafford a făcut astăzi anunțul oficial, conform căruia olandezul a semnat un contract pe 3 sezoane, cu posibilitatea de prelungire pe încă unul.
Deși înțelegerea este perfectată și au fost stabilite inclusiv detalii legate de viitoarea campanie de achiziții, există multe lucruri care vor fi puse la punct abia în perioada următoare. Un aspect extrem de important este cel legat de staff-ul olandezului, care nu a fost deocamdată stabilit. Conform The Telegrapf, această chestiune a generat deja o contradicție între noul antrenor și oficialii clubului.
Concret, Ten Hag îi vrea ca secunzi pe celebrul Steve McClaren, fost selecționer al Angliei, dar și pe Mitchell van der Gaag, care i-a fost alături în acest sezon la Ajax. Sursa citată notează că șefii lui United nu agreează aceste variante și i-au sugerat lui Ten Hag să-și aleagă colaboratorii dintre oamenii aflați în cadrul clubului.
Premier League
Viitorul lui Ronaldo a fost scris! Anunțul făcut de Ten Hag, noul antrenor al "diavolilor"
16/05/2022 LA 11:20
Personalul actual al "diavolilor" îi include pe fostul asistent al lui Sir Alex Ferguson, Mike Phelan, și pe Darren Fletcher, fost jucător al echipei. De asemenea, în staff mai sunt Eric Ramsay, care a fost promovat de Ole Gunnar Solskjaer de la academie, și Richard Hartis, antrenor cu portarii.
Citește și:

Ten Hag îl vrea pe Steve McClaren secund la Man United

Astfel, Ten Hag se lovește de un prim refuz din partea viitorului său club, dar e posibil ca în final doleanța privind membrii staff-ului să-i fie respectată, urmând a exista negocieri în perioada următoare.
Intenția lui Ten Hag de a-l coopta în staff pe Steve McClaren este una logică, întrucât cei doi se cunosc foarte bine. Ten Hag i-a fost secund lui McClaren la Twente în sezonul 2008-2009, primul petrecut de antrenorul englez în Eredivisie. În vara lui 2009 Ten Hag a plecat secund la PSV, dar McClaren a rămas la Twente, reușind să câștige titlul în stagiunea 2009-2010.
Steve McClaren nu este străin de Manchester United. Acesta a fost secundul legendarului Sir Alex Ferguson timp de două sezoane și jumătate (1999-2001), fiind astfel în cadrul clubului la tripla câștigată în 1999. În 2001, McClaren și-a început cariera de principal, prelund-o pe Middlesbrough. Acesta a stat pe Riverside până la finalul sezonului 2005-2006, când a dus echipa în finala Cupei UEFA.
Așadar, Ten Hag vrea să meargă la United alături de un nume cu greutat în fotbalul englez, dar, cel puțin deocamdată, șefii clubului se opun.
Liga
Un star de la Barcelona renunță la o sumă mare de bani pentru a ajunge sub comanda lui Guardiola
15/05/2022 LA 14:32
Premier League
Ten Hag pregătește o mutare de geniu! Transferul prin care United încearcă să dea o dublă lovitură
15/05/2022 LA 07:21