Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ten Hag, primele neînțelegeri cu șefii lui United: vrea un secund celebru, dar clubul refuză

Nicu Savin

Publicat 21/04/2022 la 16:57 GMT+3

Erik Ten Hag a fost anunțat astăzi oficial ca noul antrenor al lui Manchester United. Chiar dacă înțelegerea e bătută în cuie, mai sunt încă multe aspecte de pus la punct, printre care și cel legat de staff-ul olandezului. Conform presei britanice, tehnicianul îl vrea ca secund pe Steve McClaren, dar șefii de pe Old Trafford nu sunt de acord.

Erik ten Hag (Ajax Amsterdam)

Credit imagine: Getty Images

Erik Ten Hag este omul ales de Manchester United pentru funcția de antrenor începând din sezonul viitor. Clubul de pe Old Trafford a făcut astăzi anunțul oficial, conform căruia olandezul a semnat un contract pe 3 sezoane, cu posibilitatea de prelungire pe încă unul.
Deși înțelegerea este perfectată și au fost stabilite inclusiv detalii legate de viitoarea campanie de achiziții, există multe lucruri care vor fi puse la punct abia în perioada următoare. Un aspect extrem de important este cel legat de staff-ul olandezului, care nu a fost deocamdată stabilit. Conform The Telegrapf, această chestiune a generat deja o contradicție între noul antrenor și oficialii clubului.
Concret, Ten Hag îi vrea ca secunzi pe celebrul Steve McClaren, fost selecționer al Angliei, dar și pe Mitchell van der Gaag, care i-a fost alături în acest sezon la Ajax. Sursa citată notează că șefii lui United nu agreează aceste variante și i-au sugerat lui Ten Hag să-și aleagă colaboratorii dintre oamenii aflați în cadrul clubului.
Personalul actual al "diavolilor" îi include pe fostul asistent al lui Sir Alex Ferguson, Mike Phelan, și pe Darren Fletcher, fost jucător al echipei. De asemenea, în staff mai sunt Eric Ramsay, care a fost promovat de Ole Gunnar Solskjaer de la academie, și Richard Hartis, antrenor cu portarii.
Citește și:

Ten Hag îl vrea pe Steve McClaren secund la Man United

Astfel, Ten Hag se lovește de un prim refuz din partea viitorului său club, dar e posibil ca în final doleanța privind membrii staff-ului să-i fie respectată, urmând a exista negocieri în perioada următoare.
Intenția lui Ten Hag de a-l coopta în staff pe Steve McClaren este una logică, întrucât cei doi se cunosc foarte bine. Ten Hag i-a fost secund lui McClaren la Twente în sezonul 2008-2009, primul petrecut de antrenorul englez în Eredivisie. În vara lui 2009 Ten Hag a plecat secund la PSV, dar McClaren a rămas la Twente, reușind să câștige titlul în stagiunea 2009-2010.
Steve McClaren nu este străin de Manchester United. Acesta a fost secundul legendarului Sir Alex Ferguson timp de două sezoane și jumătate (1999-2001), fiind astfel în cadrul clubului la tripla câștigată în 1999. În 2001, McClaren și-a început cariera de principal, prelund-o pe Middlesbrough. Acesta a stat pe Riverside până la finalul sezonului 2005-2006, când a dus echipa în finala Cupei UEFA.
Așadar, Ten Hag vrea să meargă la United alături de un nume cu greutat în fotbalul englez, dar, cel puțin deocamdată, șefii clubului se opun.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo