Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ten Hag vrea să vină la pachet cu un jucător din Olanda! Cine este fotbalistul dorit la Manchester United

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/04/2022 la 10:51 GMT+3

Erik ten Hag va semna cel mai probabil în zilele următoare un contract cu Manchester United, prin care va deveni tehnicianul echipei de pe Old Trafford din sezonul următor. Antrenorul lui Ajax și-a pregătit deja o țintă pentru mandatul său la United. Este vorba despre Cody Gakpo, tânărul de la PSV Eindhoven.

Cody Gakpo (PSV Eindhoven)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Managerul batav a câștigat cursa pentru postul de antrenor al "diavolilor" în fața lui Mauricio Pochettino, iar numirea sa va fi anunțată de United zilele următoare. Ten Hag vrea însă să încheie mandatul său la Ajax într-o notă pozitivă, după ce a pierdut finala Cupei Olandei, în fața lui PSV Eindhoven, scor 1-2.
Marcatorul golului decisiv din finală, Cody Gakpo, a intrat în vizorul tehnicianului lui Ajax pentru o mutare pe Old Trafford. Ten Hag și-a expus părerea legată de Gakpo chiar la finalul meciului care a avut loc duminică:
"Trebuie să te aperi mult mai bine, nu poți să îl lași pe Gakpo să intre, acolo sunt calitățile sale. Sunt doi jucători în defensivă, trebuie să îl ții pe partea stângă", a declarat managerul "lăncierilor".
United poate avea un avantaj în aducerea lui Gakpo ținând cont de conexiunea indirectă dintre Ten Hag și jucătorul de 22 de ani, formată prin intermediul partidelor dintre Ajax și PSV.
Atacantul batav și antrenorul lui Ajax au încă un lucru în comun, deoarece au contracte cu aceeași agenție de fotbal din Olanda, Sports Entertainment Group. Acest aspect este considerat alt avantaj în ceea ce privește posibilitatea lui Gakpo de a ajunge în Premier League.
Tânărul de 22 de ani are un sezon remarcabil. A reușit de-a lungul stagiunii 18 goluri și 15 pase decisive, unul dintre cele 18 goluri fiind cel care a adus Cupa Olandei în vitrina lui PSV.
Căpitanul echipei din Eindhoven mai are contract până în vara lui 2026, ceea ce înseamnă că United va fi nevoită să pregătească o sumă consistentă de bani pentru aducerea batavului din vară la Manchester.
Citește și:

Ten Hag îl vrea și pe Tchouameni

Potrivit presei internaționale, un alt fotbalist care i-a atras atenția lui Erik ten Hag este Aurelien Tchouameni, fotbalistul lui AS Monaco. Jurnaliștii ESPN au anunțat că tehnicianul consideră că sportivul de 22 de ani este perfect pentru linia de mijloc a lui United pe care vrea să o reînnoiască înainte de noul sezon.
Clubul de pe Old Trafford nu va avea o misiune ușoară pentru a-l transfera. Francezul s-a remarcat în ultimul an drept unul dintre cei mai buni tineri mijlocași din Europa, iar pe urmele sale se află mai multe echipe de top, printre care și Real Madrid.
Ținând cont de interesul crescut pentru Tchouameni, este așteptat ca șefii lui AS Monaco să nu accepte să-i dea drumul pentru o sumă mai mică de 60-70 de milioane de euro.
Mijlocașul, care mai are contract cu francezii până în vara anului 2024, are o cotă de piață de 40 de milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com.
Premier League 19, 20, 21 aprilie 2022 - Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo