Chelsea a cucerit Champions League în sezonul trecut în special grație unei defensive de fier. Londonezii se află însă într-o situație delicată, deoarece 4 fundași se află în ultimul an de contract și ar putea pleca în vara viitoare de pe Stamford Bridge.
Rudiger este cel mai aproape de o despărțire de campioana Europei, el refuzând deja mai multe propuneri de prelungire, urmând să ajungă probabil la Real Madrid, deși Manchester United și-a manifestat și ea interesul pentru el. În aceeași situație sunt și Christensen, Thiago Silva sau Azpilicueta, care nu au ajuns deocamdată la un acord pentru semnarea de noi contracte.
Astfel, Chelsea s-ar putea trezi fără niciun fundaș central de mare valoare peste numai câteva luni, dar Tuchel are deja câteva variante de înlocuire. Prima ar fi Matthijs de Ligt, pentru care Abramovich ar fi dispus să scoată din buzunar o sumă record.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
Citește și:

Tuchel îl vrea pe Kimpembe la Chelsea

Chiar și dacă acest transfer s-ar realiza, Tuchel ar mai avea nevoie de cel puțin un fundaș central de un nivel ridicat. Francezii de la L'Equipe notează că germanul și-l dorește insistent pe Presnel Kimpembe, jucător pe care îl cunoaște foarte bine din perioada în care a antrenat la PSG.
Francezul de 26 de ani este un produs 100% al parizienilor și mai are contract până în 2024, dar sursa citată notează că ar fi dispus să încerce o nouă aventură, iar oportunitatea de a lucra din nou cu Tuchel ar fi pe placul său. Rămâne de văzut dacă PSG e dispusă să-l cedeze, în condițiile în care este un jucător de bază, care a fost în multe rânduri chiar și căpitanul echipei.
Kimpembe este evaluat la 40 de milioane de € de site-ul de specialitate transfermarkt.com, o sumă care ar fi la îndemâna lui Chelsea.
Până la transferurile pe care le vizează, Tuchel trebuie să se descurce cu ce are la dispoziție, iar Chelsea nu își mai permite prea mulți pași greșiți după sincopele din ultima vreme. Londonezii au ajuns deja la 6 puncte în spatele lui Manchester City și riscă să piardă contactul cu echipa lui Guardiola dacă victoriile nu vor veni repede. Prima șansă va fi în etapa de Boxing Day, când Chelsea va juca în deplasare cu Aston Villa, meci care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player duminică, 26 decembrie, de la ora 19:30.
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49