Roman Abramovich a preluat-o pe Chelsea în 2003, pe când gruparea din Londra nu era printre protagoniste în Premier League sau în fotbalul european. Investițiile masive ale miliardarului rus au transformat repede clubul într-o forță, iar trofeele cucerite sunt cea mai bună dovadă în acest sens.
La mai bine de 18 ani distanță de la cumărarea clubului, Abramovich a decis să vândă echipa, pe fondul războiului declanșat de țara sa împotriva Ucrainei. Rusul discută deja cu potențiali cumpărători și va lăsa în urmă o mare moștenire, Chelsea fiind unul dintre cele mai stabile cluburi din Europa.
Citește și:
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
IERI LA 06:40

Abramovich a făcut o sumedenie de transferuri de răsunet la Chelsea

În ultimele aproape două decenii, Abramovich a fost unul dintre cei mai mari investitori din fotbal, iar implicarea sa a fost una directă. Mulți fotbaliști cu nume au ajuns la Chelsea la dorința sa expresă, dar nu toți au confirmat pe Stamford Bridge.
Cel mai scump jucător din istoria lui Chelsea este Romelu Lukaku, care a revenit vara trecută la Londra în schimbul a 113 milioane de €. Belgianul nu se simte deloc bine la formația lui Tuchel, dar e prematur să vorbim despre un transfer ratat.
Au fost însă alți jucători care au eșuat lamentabil pe Stamford Bridge, mulți dintre ei intrând în topul celor mai scumpi jucători din istoria clubului. Exemple elocvente în acest sens sunt Kepa Arizabalaga, Alvaro Morata sau Fernando Torres. Timo Werner sau Christian Pulisic au costat și ei sume enorme și e posibil să intre pe viitor în categoria marilor transferuri ratate de Chelsea în era Abramovich, ambii având evoluții sub așteptări de când au ajuns la Londra.
Cele mai scumpe 10 transferuri făcute de Abramovich la Chelsea
  • 1.Romelu Lukaku (Inter) - 113 milioane de €
  • 2.Kai Havertz (Bayer Leverkusen) - 80 de milioane de €
  • 3.Kepa Arizabalaga (Athletic Bilbao) - 80 de milioane de €
  • 4.Alvaro Morata (Real Madrid) - 66 de milioane de €
  • 5.Christian Pulisic (Borussia Dortmund) - 64 de milioane de €
  • 6.Fernando Torres (Liverpool) - 58,5 de milioane de €
  • 7.Jorginho (Napoli) - 57 de milioane de €
  • 8.Timo Werner (RB Leipzig) - 53 de milioane de €
  • 9.Ben Chilwell (Leicester) - 52,5 de milioane de €
  • 10.Mateo Kovacic (Real Madrid) - 45 de milioane de €
La capitolul plecări, recordul este deținut de Eden Hazard, în schimbul căruia Chelsea a încasat 115 milioane de € de la Real Madrid, în 2019.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55