Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Topul campionatelor unde se aleargă cel mai mult la intensitate maximă! Premier League, abia pe 3

Nicu Savin

Publicat 16/11/2021 la 16:26 GMT+2

CIES Football Observatory a dat publicității o statistică extrem de interesantă, care arată ce echipe din Europa fac cea mai mare risipă de ofort la intensitate maximă și totodată în ce campionate se aleargă, în medie, cel mai mult în sprint. Dacă o echipă din Premier League conduce topul, campionatul Angliei este abia pe locul 4 în ierarhia generală.

Leeds United gewinnt gegen Tottenham

Credit imagine: SID

CIES Football Observatory este o companie care monitorizează atent fiecare aspect al fotbalului mondial, prezentând publicului larg diferite statistici, care mai de care mai interesante. Ultima dintre ele se referă la intensitatea cu care aleargă în medie echipele din Europa și nu numai. În funcție de fiecare echipă analizată s-a făcut și o medie a campionatelor, reieșind un top care surprinde oarecum.
Pentru efectuarea acestui studiu s-au luat în calcul fiecare metru parcurs de jucători la o intensitate mare (sprint), creându-se astfel o idee generală despre echipele și campionatele unde se depune cel mai mult efort.
În topul celor 26 de ligi care au fost obiectul studiului, primul loc este ocupat de campionatul Elveției, unde se aleargă în medie 1,7 kilometri de sprint în fiecare meci. La Liga este pe poziția a 2-a, cu 1,68 kilometri de sprint pe meci, iar poziția a 3-a este împărțită de Premier League și Jupiler League (Belgia), cu 1,65 kilometri de sprint pe meci.
Dintre campionatele de top, Bundesliga este cel mai jos în acest clasament, ocupând poziția a 20-a, cu o medie de 1,47 kilometri de sprint pe meci, sub campionate precum cele din Croația, Polonia, Danemarca, Turcia, Cehia, Suedia sau ligile secunde din Anglia și Spania. Serie A este pe locul 5 (1,64 kilometri), în timp ce Ligue 1 ocupă locul 7 (1.6 kilometri).
Citește și:

Leeds United, echipa care aleargă cel mai mult la intensitate maximă

Statistica celor de la CIES oferă și mai multe surprize când vine vorba despre fiecare echipă în parte. Conform studiului, Leeds United este echipa din Europa care aleargă cei mai mulți kilometri la intensitate maximă: 2,23.
Locul secund este ocupat de elvețienii de la Young Boys Berna (2,21 kilometri), iar pe 3 sunt olandezii de la Cambuur (2,06 kilometri). Dintre marile cluburi europene, AC Milan stă cel mai bine, fiind pe locul 8, cu o medie de 1,91 kilometri. Cealaltă formație world class care intră în Top 25 este Bayern Munchen, elevii lui Nagelsmann alergând în medie 1,85 kilometri de sprint în fiecare meci.
Top 10
  • 1.Leeds United (Anglia) - 2,23 kilometri sprint / meci
  • 2.Young Boys Berna (Elveția) - 2,21
  • 3.SC Cambuur (Olanda) - 2,06
  • 4.AFC Bournemouth (Anglia - Championship) - 2,01
  • 5.Atletico Bilbao (Spania) - 1,99
  • 6.SC Portimonense (Portugalia) - 1,99
  • 7.SK Altay (Turcia) - 1,94
  • 8.AC Milan (Italia) - 1,91
  • 9.Royal Antwerp (Belgia) - 1,90
  • 10.AS Monaco (Franța) - 1,89
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo