Premier League este cel mai puternic campionat de fotbal al lumii, iar acest lucru se datorează în mare măsură sumelor colosale produse și investite de cluburile englezești. Astfel, cei mai buni fotbaliști din lume sunt atrași ușor de formațiile din Premier League, oferindu-li-se salarii fabuloase, pa care cea mai mare parte dintre ei nu le-ar avea în niciun alt campionat din lume.
Evident, există câteva cluburi din afara Albionului care au jucători foarte bine plătiți, dar media este mult superioară în Premier League.
Citește și:
Premier League
Ronaldo, mesaj sugestiv cu privire la viitorul său! Cum a comentat venirea lui Ten Hag la Man United
14/05/2022 LA 08:56

Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit jucător din Premier League

Salariile jucătorilor din Premier League sunt făcute publice de obicei, astfel că se pot face comparații între cluburi. Dacă privim la topul celor mai bine plătiți jucători, observăm că 5 din primii 10 provin de la Manchester United. "Diavolii" își permit să achite anual sume record mai multor fotbaliști, clubul de pe Old Trafford beneficiind de o mare popularitate la nivel global, ceea ce atrage venituri importante în fiecarea an.
Conform spotrac.com, Cristiano Ronaldo are cel mai mare salariu din Premier League, încasând anual aproximativ 31,5 milioane de €. Portughezul este urmat în ierarhie de Kevin De Bryune, după care urmează alți 3 jucători ai "diavolilor".
Cu excepția fotbaliștilor de la cele două mari rivale din Manchester, în Top 10 își fac loc doar doi jucători de la Chelsea. Cel mai mare salariu de la Liverpool îl are Virgil Van Dijk - aprox. 13,5 milioane de € -, olandezul fiind pe locul 14 în general. Thomas Partey este liderul încasărilor de la Arsenal, câștigând 12,5 milioane de € -pe sezon, la fel ca Harry Kane, care ia cei mai mulți bani dintre fotbaliștii lui Tottenham.
Cel mai mare salariu dintre fotbaliștii care nu joacă la formațiile din Big 6 îl are Jamie Vardy (Leicester), circa 8,6 milioane de €.
Top 10 al celor mai bine plătiți jucători din Premier League
  • 1. Cristiano Ronaldo - 31,5 milioane de €
  • 2. Kevin De Bruyne - 25 milioane de €
  • 3. David de Gea - 23 milioane de €
  • 4. Jadon Sancho - 21,5 milioane de €
  • 5. Raphael Varane - 21 milioane de €
  • 6. Romelu Lukaku - 20 de milioane de €
  • 7, 8 Jack Grealish și Raheem Sterling - 18,5 milioane de €
  • 9, 10 N'Golo Kante și Paul Pogba - 15 milioane de €
Premier League
Ronaldo și Sadio Mane, excluși de pe lista scurtă pentru titlul de Jucătorul sezonului din Anglia
13/05/2022 LA 11:25
Premier League
David Beckham, sfaturi pentru United înainte de sosirea lui Ten Hag! Ce mesaj a avut pentru Ronaldo
09/05/2022 LA 08:23