Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tottenham a cheltuit aproape 400 de milioane de euro pe transferuri, după inaugurarea stadionului în 2019

Andrei Nicolae

Publicat 23/11/2021 la 15:31 GMT+2

Tottenham Hotspur trebuie să-şi îmbunătăţească strategia de transferuri după ce a cheltuit aproape 400 de milioane de lire sterline pe aducerea unor fotbalişti după inaugurarea noului său stadion, în condiţiile în care evoluţia echipei fost sub aşteptări, a declarat marţi preşedintele clubului, Daniel Levy.

Tanguy Ndombele

Credit imagine: Getty Images

Într-un comunicat care a însoţit publicarea celor mai recente rezultate financiare ale clubului, Levy a indicat că ultimii doi ani financiari au fost o provocare din cauza pandemiei de Covid-19, clubul înregistrând pierderi înainte de impozitare de aproape 150 de milioane de lire sterline.
Cu un nou stadion foarte modern de 60.000 de locuri şi un complex de antrenament, există bazele pentru viitoare succese, estimează Levy.
După ce a ajuns în finala Ligii Campionilor în 2019, Tottenham a fost în declin, încheind campionatul în următoarele două sezoane pe poziţia a 6-a, respectiv a 7-a. În stagiunea trecută, echipa a pierdut finala Cupei Ligii engleze.
Popularul antrenor Mauricio Pochettino a fost demis în noiembrie 2019, iar înlocuitorul său, Jose Mourinho, a fost concediat în luna aprilie a acestui an. Lui Tottenham nu i-a fost uşor să găsească în vară un antrenor. În cele din urmă a fost numit Nuno Espirito Santo, ce a rezistat doar zece etape de Premier League.

Tottenham a cheltuit sume imense pentru jucători, dar nu a avut și rezultate

Antonio Conte, care a fost ţinta iniţială a lui Spurs în vară, este acum la cârma echipei, aflată pe locul 7 după victoria de duminică împotriva lui Leeds United.
În ultimii ani au venit la echipa londoneză jucători care nu au dat randamentul aşteptat, precum Tanguy Ndombele (cel mai scump fotbalist din istoria clubului), Matt Doherty, Giovani Lo Celso şi Steven Bergwijn, iar Conte va trebui să întărească lotul în luna ianuarie.
"De când am inaugurat stadionul în aprilie 2019, noi am cheltuit aproape 400 de milioane de lire sterline pe jucători. A cheltui pentru a aduce jucători nu înseamnă garanţia succesului şi trebuie să punem accentul pe îmbunătăţirea strategiei de transferuri, pe antrenament, fitness şi o mentalitate competitivă", a afirmat Levy.
Daniel Levy (Tottenham) / Premier League
Proprietarul lui Tottenham a adăugat că venirea lui Fabio Paratici ca director sportiv a fost un pas important pentru a îmbunătăţi calitatea lotului.
"Fabio a continuat reconstrucţia în vară, ceea ce a făcut ca vârsta medie a jucătorilor veniţi să fie de 22 de ani, faţă de 31 de ani în cazul jucătorilor care au plecat", a spus Levy. El a menţionat că Tottenham va continua să promoveze jucători formaţi la club.
"Ştiu că abordarea lui Antonio este că dacă un fotbalist este destul de bun, va juca, indiferent de statut sau de vârstă", a continuat oficialul grupării.
Datoria netă a lui Tottenham este de 706 milioane de lire sterline, legată mai ales de construcţia stadionului, care a costat în jur de un miliard de lire sterline.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo